8 mars 2013

Funderar på Hemtex

Börsen går som tåget och riskaptiten är definitivt tillbaka. Det är naturligtvis roligt att få se de investeringar jag gjort under de magra åren stiga i värde, de placeringar jag legat kvar i har också repat sig och visar på fina kurvor uppåt. Ja, inte riktigt alla, Ratos släpar efter, men det kommer säkert en vändning så småningom.

Alliance Oil är en annan aktie som heller inte vill lyfta, men den betraktar jag mer som en krydda. Den får stanna i portföljen tills vidare.

Jag har inte för avsikt att göra några större justeringar i min långsiktiga portfölj för ögonblicket, däremot ska jag se över kryddorna, där kan bli något byte eller tillägg framöver. Jag funderar på Hemtex, bolaget har ju haft det tufft under många år, men en vändning tycks vara på gång.

I rapporten för fjärde kvartalet redovisades ett resultat efter skatt på 35,3 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffra på 18 miljoner kronor. Åtgärderna börjar verka, olönsamma butiker har stängts, sortimentet är utbytt och de ständiga reorna är ett avslutat kapitel.

Det känns trevligare att gå in i Hemtexbutikerna nu, men fortfarande tycker jag att en del butiker andas lite för mycket lagerlokal. Det inspirerar inte till handel, jag hoppas på en ändring där.

Vill man inte besöka butiken finns e-handel och där har Hemtex noterat ett ökat besöksantal, utvecklingen av hemsidan fortsätter.

Men det finns förstås orosmoln kvar, detaljhandeln överlag har det besvärligt och konjunkturen är osäker. Med Hakon Invest som största ägare finns ytterligare frågetecken, blir Hemtex kvar i portföljen eller lutar det åt försäljning.

Idag är det internationella kvinnodagen, det har nog inte gått någon förbi. En dag som har funnits i många år, den behövs mer än någonsin med tanke på hur svårt många kvinnor har det världen över. Efter att ha funnits i över hundra år är dagen fortfarande lika aktuell, ibland känns det som utvecklingen står stilla.

Trevlig Helg!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
e verkar vara ett OK bolag med positivt momentum, dock är loggan förskräckligt ful.
Men det har nog inte så stor betydelsen.
Aktien billig, har precis självt köpt in ett antal tusen aktier- Rekommenderas upp till 8 kr/aktie.
"Retailinvesteraren fr Nacka"

finansmamman sa...

Hej,
Vi får hoppas det blir en bra investering, 8 kr låter helt ok.

Anonym sa...

Hej!

Är lite nyfiken på hur du ser på VRG (Venue Retail Group, gamla Wedins) som enligt mig gjort en riktig turnaround senaste åren men i dag är lågt värderade med P/E: 8,5?

Mvh
E

finansmamman sa...

Hej,
Jag vågar inte uttala mig om VRG, har inte synat bolaget närmare, men det kanske är dags att göra det.

Anonym sa...

Ja beträffande VRG är det nog absolut dags... idag skrevs det en del om utvecklingen i företaget på Placera/Avanza...reken blev köp. https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=242394&mbFromPage=Aktiebevakningssida

Och Affärsvärlden plockade igår in aktien i den korta portföljen med målet 50 kr inom kort.

Mvh
E

finansmamman sa...

Tack för länkarna!