11 mars 2013

Tankar om Hemtex, Moberg Derma och Episurf

Jag har gjort en liten investering i Hemtex som jag skrev om i fredags. Investeringen betraktar jag som en krydda och ett turn-aroundcase, vi får se hur länge aktien får stanna i portföljen. Jag förväntar mig ingen omedelbar vändning utan jag får ta fram mitt tålamod.

En annan krydda, Moberg Derma rapporterar att Limtopstudien avbrutits, ett bakslag naturligtvis, men som med alla bioteknikbolag får man räkna med att alla kliniska studier inte faller väl ut.

Men Moberg Derma tappar ett utvecklingsprojekt och eftersom det är få projekt i bolagets portfölj så slår det ändå på aktiekursen, det är alltid önskvärt att bolagen har flera ben att stå på.

Jag funderar också på konkurrenssidan, mitt apotek har tagit in ett nytt medel som behandlar naglar på samma sätt som Nalox, likvärdigt enligt apotekspersonalen, dessutom är medlet billigare! Extra bevakning krävs på Moberg Derma.

Ett bolag som däremot rapporterar framgång i sina studier är Episurf. Mycket intressant bolag som jag fick presenterat för mig för några år sedan i samband med listning på Aktietorget, läs här.

Bolaget utvecklar implantat och kirurgiska instrument för behandling av lokala broskskador i leder. Nu har bolaget kommit så långt att en tredje lyckad operation på människa har utförts, det ska bli intressant att ta del av uppföljningsstudierna.

Jag är inte aktieägare i Episurf, men  följer bolaget och det är inte omöjligt att jag köper en liten post.

I helgen har jag och maken varit en sväng på stan, vi avslutade med ett kafébesök.

Trots alla nya kaféer som öppnats i stan var det svårt att få plats, det verkar vara mer poppis än någonsin att fika, men så finns det mycket gott att välja på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj !
Har just nu 28 st aktier. 5-8 av dessa är kryddor. Hur många aktier tycker du man skall ha ungefär för att det skall vara någerlunda lätt att följa? Kanske är lite många? När känner du att du måste sälja för att köpa en ny aktie? Gärna lite tankegångar om detta.
Go for it!

finansmamman sa...

Hej,
Det kan vara svårt att följa för många aktier, det beror på hur mycket tid du har att lägga på dina investeringar.
Det varierar när jag säljer aktier, det kan vara av olika orsaker, aktien kanske inte har utvecklats som jag har trott, världen förändras och förutsättningarna för bolaget förändras också.