7 mars 2013

Hänger på e-handelstrenden

De senaste dagarna har vi kunnat läsa att e-handeln fortsätter att växa så det knakar, allra mest växte sport- och fritidsegmentet, hela 27 procent, följt av heminredning och möbler som växte med 15 procent, hemelektronik med 14 procent. Totalt växte e-handeln med 14 procent under 2012 enligt e-barometern.

Under tiden växte detaljhandeln med endast 2 procent, inte förvånande då fler och fler väljer att e-handla.

Hur kommer city-handeln att se ut i framtiden, består den mest av showrooms där vi kan klämma, känna och prova varor för att sedan gå hem och beställa? Eller är det bara kontor och restauranger?

Det vore en trist utveckling, jag tar gärna en sväng på stan för att handla och ser mer e-handeln som ett komplement. Jag hoppas att det finns plats för både stadshandel och e-handel i framtiden.

Men köpvanorna förändras och det är bara att acceptera. Mina egna ungdomar handlar både på stan och nätet. Dottern har nyligen hittat till e-handelssajten Sportamore, hon är storförbrukare av sportartiklar. Idag kan hon också glädja sig åt uppgången i Cdon.

Om man vill dra nytta av e-handeln på börsen finns flera vägar att gå, placera i ett renodlat e-handelsbolag som exempelvis Cdon eller Sportamore, Kinnevik är stora på e-handel, även Millicom satsar på e-handel, sen finns bolag som levererar betalningslösningar, exempelvis Dibs Payment. Ja, det finns flera möjligheter, bara att botanisera i börslistorna.

Sivers IMA har fått en genombrottsorder, sin hittills största inom millimetervågsområdet. Spännande!

Nu ska jag åka och besiktiga bilen, det gamla vanliga stället som har blivit Opus.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Alltid trevligt att läsa dina "fria" tankar om börshandeln.
Uppskattar också din kritik mot betygshetsen bland de små barnen. Isynnerhet de som har svårigheter kan känna sig som förlorare redan från början.
Sivers börjar röra på sig. Roligt!
Har du kollat Cavotec?
Trevlig helg!

finansmamman sa...

Hej,
Roligt att du gillar bloggen.
Ja, tids nog hinner barnen bli bedömda.
Roligt med Sivers, ytterligare en order i veckan.
Nej ,jag har inte kollat närmare på på Cavotec.

Jacob sa...

hej,
Tack för en bra blogg. Är kul att läsa dina funderingar. Funderar på CDON som du har skrivit lite om. Hur ser du på det bolaget, jag blir inte klok på det. De dras ju med nelly som, även om man räknar bort engångsavskrivningarna, förlorar 2 kr för varje 10 kr de omsätter. De har ju ökat omsättningen men det är ju inte så svårt om man förlorar pengar på det man säljer. Nelly skulle väl typ behöva gå från sina -120 milj till vinst på ??? för att motivera rådande kurs. Övriga delar går ju ganska bra... hur tänker du?

Mvh,
Jacob

finansmamman sa...

Hej Jacob,
Nelly har haft stora logistikproblem som de börjar komma till rätta med, flera åtgärder har satts in, även på personalsidan. Efter genomförda åtgärder tror jag Nelly kommer att visa fin omsättningsökning som övriga delar. Men helt säker kan man naturligtvis aldrig vara.