17 oktober 2013

Affärer jag missat...

Äntligen är dramat över i USA, för den här gången är bäst att tillägga, det är mycket troligt att liknande situationer kommer att uppstå igen, därför uteblir börsfesten. Men vi får åtminstone lite lugn och ro några månader...

Min investeringsfilosofi är långsiktig, det vet de flesta som brukar läsa mina inlägg. Ibland omprövar jag mina investeringsbeslut, inga innehav är heliga. Bolag ändrar ibland inriktning, nya marknader uppstår och världen förändras.

Jag gör en del korta affärer när tillfälle ges och har också en del kryddor som jag försöker vara långsiktig i, men ibland tryter tålamodet och det frestar att ta hem en fin vinst när investeringen har gått åt rätt håll. Med kryddor vet man heller aldrig, det kan gå snabbt utför.

Den senaste uppgången i Seamless är ett exempel, här har jag varit inne tidigt, gjort en bra vinst, men sett i backspegeln sålt för tidigt. Fingerprint Cards är ett annat, jag var alldeles för tidig och missade den stora uppgången.

Andra exempel är G5 Entertainment, men där har jag kvar en liten post, ett antal hälsobolag hade också varit lönsamma att var kvar i, bland annat MedCap. 

Ja, listan kan göras lång, vad man skulle och borde ha gjort, men jag blickar sällan bakåt, jag har lärt mig att nya köptillfällen dyker alltid upp. Det tar också emot att hoppa på tåget igen, när jag redan hoppat av en gång.

Just nu har jag några kryddor jag funderar på, det är Mr Green, Transcom och DNO.

Mr Green påminner om G5, stark tillväxt. Transcom ser jag som en turn around kandidat och DNO är ett spännande oljebolag som verkar bland annat i  Kurdistan, Oman och Jemen.

Jag ska studera ovanstående bolag lite närmare innan jag tar beslut.


Nu ska jag ta några tag med krattan, löven ligger som en tjock matta i trädgården.

7 kommentarer:

Tobbe sa...

Har du kollat på det norska bolaget "Thin Films" ? De sysslar med tryckt elektronik och är väldigt långt framme samt idag verkar de inte har några direkta konkurrenter. Aktien köps just nu runt 5 nok.

mojo sa...

20Hej
Visst är det väl märkligt det där att man inte gärna vill gå in igen i ett bolag man lämnat med en vinst som fortfarande stiger el får skjuts igen typ "trestegsraket" :)
Ser fram emot din närmare granskning av de bolag du nämnde - återkom gärna med synpunkter osv.

Jocke sa...

Thinfilm är väl fruktansvärt övervärderat sett till börsvärde jämfört med faktisk vinst?

Finansmamman om du köper Transcom, köp B-aktien som ger utdelning.

Anonym sa...

Transcom är ett klart turnaround-case med ett mycket lågt P/E.

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.

Till Tobbe,
Nej, jag har inte tittat på Thin Film, tack för tipset.

Till mojo,
Vissa tillfällen är det förstås bättre att gå in igen i aktien, det kan ju finnas mer att hämta, men som sagt det tar emot. Psykologi.

Till Jocke och Anonym,
Tack för info.Kristina sa...

En mycket bra rubrik! Det ger tröst när även ett proffs medger missar. Men som sagt det är bara att lära och gå vidare. Önskar dig en trevlig helg med räfsan. Jag har en som är mycket bra, en finsk vid namn Hokki.

finansmamman sa...

Till Kristina,
Tack,ja, vi gör nog alla misstag.Visst underlättas krattningen med bra redskap.