8 oktober 2013

Läge att plocka upp Getinge efter kursras

Ajdå, det här var ingen bra dag, Getinge vinstvarnar. Men så har förväntningarna varit högt ställda. Istället för att deppa över nedgången är det bättre att se det som ett köpläge. Det gäller för övrigt den allmänna nedgången på börsen, det yppar sig köptillfällen.

Det är också vid kraftiga nedåtgående kursreaktioner det kan vara ett bra tillfälle att köpa, allt som oftast är kursen tillbaka på samma nivå efter ett antal månader. Inte alltid, det finns naturligtvis ingen garanti för detta, men när det gäller Getinge har det inträffat ett flertal gånger.

Getinge ingår i min långsiktiga portfölj och jag behåller aktierna. Men jag beklagar om antydningar till sämre resultat har delgivits vissa mäklarhus, jag hoppas detta utreds ordentligt. Det gagnar inte förtroendet för aktiemarknaden.

5 kommentarer:

Signs sa...

ja, det är helt otroligt att de selektivt går ut till utvalda innan vinstvarningen och hintar att förväntningarna är för högt ställda.

Men håller med om att det kan vara läge att köpa aktier. Sålde mitt innehav för en tid sedan, men nu känns det hyfsat attraktivt för ett köp igen.

7trappor sa...

Det kan ju också vara så att vissa analytiker trots allt är ganska duktiga på plocka upp signaler om att utvecklingen inte är så bra som man trott. Det behöver ju inte betyda att Getinge "givit" information - de har kanske helt enkelt inte velat ljuga investerarna rakt upp i ansiktet.

Frihetsfonden sa...

Blir intressant att se om detta bara gäller Getinge eller om det kommer många flera dåliga nyheter för q3.

Mvh

Anonym sa...

Hejsan !
Undrar hur du gör med ditt Investeringskonto(ISK) ?
Gör du alla nya affärer där eller hänger du kvar vid aktiekontot ? Om man säljer sällan så känns det som att man lika väl kan ha kvar aktierna på aktiekontot.
Gärna lite spekulationer om detta.
Ha det bra
Håkan

finansmamman sa...

Hej,
Kanske ska analytikerträffar undvikas så tätt inpå en rapport.

Håkan, jag ska återkomma till ISK.