23 oktober 2013

Plockar upp BioGaia efter kursrekyl

Den här veckan är det nästan svårt att hänga med i rapportsvängen, skrivaren går varm här hemma, jag läser gärna rapporterna på vanligt papper, på nätet skummar jag mest. 

En hel del av mina bolag lämnar siffror idag, ömsom vin ömsom vatten. Det är ofta kursreaktioner åt båda hållen första dagen, ibland onödigt kraftiga, efter ett par veckor brukar kursen ha stabiliserats igen.

Siffrorna behöver inte vara dåliga i sig, ibland är det helt enkelt brist på nyheter, tillväxten som aktieägarna har varit bortskämda med har kanske mattats av något och förväntningarna är alltför högt ställda.

Det kan vara idé att plocka upp aktier vid en kraftig nedåtgående kursreaktion, senast fyllde jag på innehavet i Getinge när bolaget vinstvarnade. För mig är Getinge ett kvalitetsbolag med bra ledning och ett bra komplement till mina verkstadsbolag. Aktiekursen har vänt upp.

Ett annat exempel är BioGaia som idag faller kraftigt efter rapporten, det känns som aktien får oförtjänt mycket stryk. Efter en nedgång på dryga 10 procent kan det vara ett bra tillfälle att öka på innehavet i BioGaia.

Jag tror brist på nyheter, minskad försäljning i Italien och Polen bidrar till nedgången i Biogaia, i övrigt ser det ut att rulla på enligt planerna.

5 kommentarer:

Jesper sa...

Jag tänker precis som du gör.
När kvalitetsbolag som jag har i min långsiktiga portfölj går ned på en rapport så brukar jag också passa på att utöka mitt innehav.
Gjorde även så i Getinge när den gick ned på rapporten.

Perfekt tillfälle att köpa då anser jag. Kursen brukar oftast återhämta sig inom en snar framtid.

Jag investerar mest på lång sikt och i aktier med bra direktavkastning. Har handlat med aktier i många år och känner att detta är en bra strategi för mig!

Försöker att bygga upp en hyfsat stor och fin portfölj som man på sikt kan leva på. Om inte så blir det åtminstone ett bra tillskott i kassan. Jag tar tacksamt emot tips på aktier som du anser man ska kolla närmare på.
Alltid roligt med nya tips som man kan studera.

Flertalet av dina aktier har jag redan i min portfölj, men är alltid på jakt efter nya investeringar.

Och åter igen kolla in OPUS Group. Starkt växande bolag med ökad omsättning, ökad vinst och ökande marknadsandelar.
Tar nya kontrakt hela tiden! Kan bli ett riktigt fint innehav på sikt:)

Kristina sa...

Tack Jesper för tips hur man kan tänka. Att tänka långsiktigt och att satsa i kvalitetsbolag är en strategi som också passar mig. Samt i företag som jag själv tycker om. Sedan är det ju spännande att ibland testa lite annat. Men långsiktigt så...

finansmamman sa...

Hej Jesper och Kristina,
Det låter som vi har en liknande placeringsfilosofi, långsiktighet och kvalitetsbolag, gärna någon krydda ibland.
Tack Jesper för tipset om Opus Group!

Anonym sa...

Hej
Följer din blogg dagligen. Önskvärt om du har tid att uppdatera din syn på investeringsklockan. Och vilket klockslag du antar den är

Mvh

finansmamman sa...

Hej, jag skulle säga att klockan står strax före tolv.