24 juni 2014

Tror på fortsatt tillväxt i DGC One

I våras köpte jag aktier i nätoperatören DGC One, det har hittills betalat sig bra, upp cirka 20 procent.

En rad nya avtal har slutits sen dess, varav flera är så kallade "Kommunikation som tjänst", KST-avtal. Ledningen spår fler KST-avtal framöver, intresset är stort.

Det senaste KST-avtalet är med Tekniska Museet där DGC ska leverera museets nya telefonilösning. Avtalet löper på tre år, med möjlighet till två års förlängning.

Ett större KST-avtal har tecknats med Socialstyrelsen. DGC ska även här leverera en ny telefonilösning. Avtalet löper på två år, med möjlighet till tre års förlängning.

DGC flyttar alltså fram positionerna inom offentlig sektor, ett viktigt tillväxtområde där DGC satsar på att ta marknadsandelar. Vi lär få se fler avtal.

Men inte bara avtal inom offentlig sektor sluts, i dagarna förlängde och utökade Elite Hotels sitt avtal med DGC gällande it- och drifttjänster. Avtalet löper på tre år.

Jag behåller mina aktier i DGC, bolaget bör ha fortsatt potential att växa. DGC har långa kundavtal som ger stabila intäkter, det fina är också att en större del av intäkterna är repetitiva. Ett extra plus är att bolaget delar ut bra, i år höjdes utdelningen med 50 procent. Läs gärna mina tidigare funderingar runt DGC.

Ingen vidare sommar hittills och snart är det juli. Fortsätter det så här får nog båten ligga kvar på land i år också. I väntan på bättre väder blir det istället en del tid framför dator och tv med börs och fotboll och ikväll börjar Morden i Midsomer, en serie jag inte vill missa.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej finansmamman, jag ser också fram emot Morden i Midsummer i kväll.

Undrar vad du tror om Scandidos, jag köpte dem men ser att de droppat ordentligt sedan introduktionen, något bakomliggande du känner till?

Hälsningar Marie

kylig sa...

Bahnhof höjde utdelningen från 1,50 till 2,75 ....

finansmamman sa...

Hej,
Till Marie,
Den senaste rapporten var riktigt svag, försäljningen betydligt sämre än väntat. Nya produkter ska dock in på marknaden under året,vi får hoppas på en vändning. Jag har också aktier i Scandidos och tänker ge bolaget några kvartal.

Till kylig,
Ännu bättre!

Anonym sa...

Hej!
Läste på DI om att solkraft skulle få någon form av skatterabatt (som nu var uppskjuten). Men med tanke på att denna energiform verkar vara väldigt lite utbyggd (i jämförelse med exvis Tyskland) så borde det ju vara en bransch att satsa på? Vet du några företag som är intressanta?
Mvh Jenni

finansmamman sa...

Hej,
Det kommer säkert att satsas mer på alternativ energi i framtiden, EU har också dragit upp nya riktlinjer.
De bolag jag känner till är svenska Etrion, norska REC Solar och REC Silicon.
Det finns även ETF:er inriktade på solenergi, Market Vectors Solar Energy och Solar ETF är ett par.
Om det är rätt bolag att satsa på är svårt att säga, flera bolag inom alternativ energi har åkt berg- och dalbana flera år.

Anonym sa...

Hej igen!
Tack for ditt svar och trevlig helg!
Mvh Jenni