2 juni 2014

Rapport från senaste Aktietorgsmötet


Jag har varit på det sista Aktietorgsmötet innan sommaren. Mycket folk, jag vet inte om det var snittarna och champagnen  som drog eller de fyra bolag som presenterades, en kombination antagligen.

Bolagen står på rad till Aktietorget och till hösten väntar rusningen fortsätta. Roligt, men det kommer knappast att bli succé för alla, men det är intressant att lyssna till bolagens presentationer, kanske finns där några guldkorn.

De bolag som presenterade sig var Prostalund, Peptonic Medical, Scandinavian Care och AhaWorld.

Förstnämnda är redan noterat på Aktietorget, ett medicintekniskt bolag som verkar inom urologiområdet. Efter finansiella problem har bolaget kommit på fötter igen, nu genomförs en nyemission för att kunna fortsätta studierna och öka marknadsföringen.

Biomedicinska Peptonic Medical utvecklar läkemedel baserat på det kroppsegna ämnet oxytocin, det så kallade lugn- och ro hormonet. Bolaget har riktat forskningen mot kvinnor och utvecklar just nu ett alternativpreparat fritt från östrogen. Intressant bolag med en egen nisch.

Scandinavian Care startar upp och driver cancer- och strålterapicenter världen över. Global Health Partner har liknande verksamhet och har haft svårigheter att nå lönsamhet. Nja, bolaget övertygar inte.

Spelbolaget ahaWorld kommer snart att dyka upp i tv-rutan, som så många andra spelbolag redan gör i reklaminslagen. Igår räknade jag till fem stycken på bara några minuter, det verkar vara mycket tuff konkurrens, samtidigt ökar i och för sig nätspelandet. Frågan är då vilket bolag som är vinnare?

För ögonblicket avstår jag från att investera i ovanstående kvartett, jag har redan för många kryddor.

Däremot ska jag studera fastighetsbolagets Besqabs prospekt närmare, kan vara intressant. De flesta nyintroduktioner på Nasdaq OMX har utvecklats åt rätt håll, oavsett bransch. Jag återkommer till bolaget, sista teckningsdag är 10 juni, så än finns tid.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Beträffande kommentarerna angående Besqab vill jag minnas att din uttalade ambition för inte så länge sedan var att minska innehaven i fastighetssektorn. Constant changes are here to stay I suppose? Eller är det bara vanlig långsiktighet.....

SparaKlokt sa...

Har du investerat i akelius pref?

Har du några tankar kring aktien?

finansmamman sa...

Hej,
Till Anonym,
Att jag minskar i fastighetssektorn betyder inte att jag slutar leta efter nya intressanta investeringar, kort- eller långsiktigt.

Till SparaKlokt,
Nej, det har jag inte. Jag har hittills inte investerat i preferensaktier.

Anonym sa...

Hej!
Hur tecknar man sig for Besqab?
Tack for en toppenblogg!
Mvh Jenni

finansmamman sa...

Hej,
På den här länken finns anmälningsblankett:
http://investors.besqab.se/sites/default/files/page/anmalningssedel_besqab_ab_publ.pdf

Hos vissa mäklare och banker kan du anmäla dig direkt. Hos t.ex. Avanza går du in under "Spara och placera", sen "erbjudanden".

Seb sa...

Vad tror du om Fingerprint? Kan det finnas en resning för aktien?

finansmamman sa...

Hej,
Det känns som Fingerprinttåget redan har gått. Nu är det mer upp till bevis för bolaget.