30 juni 2014

Intresserad av Bactiguard


De flesta nyintroduktioner på Nasdaq OMX har stigit i samband med noteringen, dock inte medicinteknikbolaget Bactiguard som sjönk. Tråkigt, men det kan också ses som ett köptillfälle, aktiekursen har kommit ner på en mer rimlig nivå.

Bolaget tillverkar och säljer ytbelagda katetrar för urin-,blod- och luftvägar till sjukvården. Den unika ytbeläggningen motverkar bakterietillväxt på sjukvårdsprodukter, som annars är ett stort problem inom vården.

Sjukhus- och vårdrelaterade infektioner är den fjärde största dödsorsaken i västvärlden. Med Bactiguards ytskikt kan användningen av antibiotika minskas och spridningen av multiresistenta bakterier förhindras, något som blivit en stor utmaning och ett globalt växande problem.

Intressant bolag, kanske blir det köp i veckan.

Helgen har varit lite orolig. Sonen har varit på Bråvallafestivalen och med tanke på olyckan som hände där i fredags med flera ungdomar skadade i blixtnedslag, har det känts allt annat än lugnt. Skönt att ha honom hemma igen.

Nu börjar Almedalsveckan, ett evenemang som växer år från år. Jag har besökt veckan några gånger tidigare, då var det endast tal av politiker och ganska tunnsått med folk. Veckan verkar betydligt roligare och mer innehållsrik nu. Jag kommer att följa Almedalsveckan mellan fotbollsmatcherna.

Inga kommentarer: