1 juli 2014

Kinnevik rycker uppåt och Vitec slår kursrekord

Idag är det 1:a juli och fortfarande ingen sommar i sikte. Jag befinner mig i sommarstugan, trots dåligt väder är det skönt att vara här, att byta stad mot öliv. Nu går det ingen nöd på oss, vi har det mesta och med internet och Di i brevlådan går det bra att hålla koll på börsen.

Sommar projekten får dock vänta, i år har vi inga stora projekt på listan, men det blir alltid lite småpyssel runt stugan. Jag ska ta itu med fönstermålning så småningom, jag ser det mest som avkoppling, jag målar när jag har tid och lust. En ganska kravlös tillvaro några veckor, det behövs ibland.

Almedalsveckan är i full gång med en rad intressanta seminarier och intervjuer både på tv och nätet. Veckan är naturligtvis extra intressant och viktig med tanke på höstens val. Samtidigt pågår börshandeln, även om omsättningen brukar mattas en aning under semestertider.

Kinnevik har gjort ett ryck uppåt igen efter framträdanden av nya vd:n och rykten om börsnotering av Zalando och Rocket Internet.

Jag är glad att jag behöll en del aktier efter tidigare vinsthemtagning, jag är fortfarande med på tåget. Det kan nog komma att kränga fram och tillbaka, ingen vet ju hur Kinneviks onlinesatsningar kommer att slå. Men spännande är det.

Idag slår Vitec kursrekord igen, 116 kronor som högst. Ett nytt förvärv, denna gång i Danmark bidrar till kursuppgången. Nyförvärvet Aloc är ett programvarubolag som verkar inom den nordiska finans- och försäkringsbranschen. Efter förvärvet i Danmark har Vitec verksamhet i hela Norden.

Enligt Aktiespararnas program Hitta kursvinnare kan Vitec växa med cirka 13 procent per år och om fem år kommer aktiekursen att stå i 175 kronor. Jag hoppas den analysen stämmer.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Redan nu har jag börjat kollat mer på direktavkastningen hos olika bolag. Tror det kan vara klokt då det nog kommer vara osäkert med konjunkturen ett tag till. Men låga räntor bör ju inte missgynna priset på aktier. Men allt inom automation inom industrin är säkert bra på sikt och om företagen även finns etablerade i länder med växande medelklass så kan det säkert finnas skäl till att vara förberedd på att betala lite dyrt idag

finansmamman sa...

Hej,
Bra idé att leta högavkastare i tid.

Erik sa...

Jag är inte helt insatt men det känns som Kinnevik har bränt sig lite på Zalando?
Är de inte på väg att försöka sälja av hela eller delar.
Jag känner mig lite skeptisk till försäljning av modekläder på nätet.
Har nån fått det att fungera?

finansmamman sa...

Hej,
Flera e-handelsbolag går fortfarande med förlust, det tar förmodligen åratal innan vi har facit till alla investeringar i branschen. Möjligt att Kinnevik noterar Zalando i framtiden, inget dagsaktuellt enligt bolaget.

Vikingen sa...

Vitec drog visst iväg lite snabbare än Aktiespararna trodde:-) Har själv haft dem i tolv år och är supernöjd. De har alltid höjt utdelningen varje år och haft en enorm värdeökning.

finansmamman sa...

Hej,
Ja, den utvecklingen som Vitec haft måste vi vara nöjda med.