9 juli 2014

Ökar i Sandvik

Underbart sommarväder de senaste dagarna och jag passar på att leva lite skärgårdsliv. Den svenska sommaren är ju nyckfull, bäst att utnyttja de fina dagarna innan solen går i moln. Något bad har det inte blivit ännu, 16 grader i vattnet, för kallt för min del.

I juni skrev jag några rader om Industrivärden, Sandvik och Volvo. De två sistnämnda tynger Industrivärdens aktiekurs, men det finns också potential för uppgång i bolagen, om än inte omedelbar.

Efter lite funderande fram och tillbaka avvaktar jag med köp i Industrivärden, istället bygger jag på mitt innehav i Sandvik.

Den senaste tidens uppgång i Boliden kan vara en indikation på en förestående uppgång i Sandvik. Bättre konjunktur och sakta stigande råvarupriser kommer förhoppningsvis att gynna bolaget.

2 kommentarer:

Jesper sa...

Hej och fortsatt trevlig sommar!

Alltid lika trevligt att läsa dina inlägg!

Jag har själv passat på att utöka mitt innehav i Sandvik, har även köpt lite ytterligare aktier i Volvo nu när de har börjat närma sig 90 kronor igen.

Tror att båda dessa kan bli fina innehav på sikt!

Kollade du upp Ages Industrier sedan eller hur gjorde du? Jag har ett rätt stort innehav där och det märks att det går bra för detta bolag nu:)
Lämnade kvartalsrapport idag och allt ser positivt ut.
Märktes även på aktiekursen som stack iväg drygt 4%
Tråkigt att det är lite dålig omsättning i aktien bara.

Resultatet efter skatt på 15 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 (13). Resultatet per aktie uppgick till 2:25 kronor (1:95).

Nettoomsättningen uppgick till 201 miljoner kronor (160).

Jag kommer att ligga kvar ett bra tag, för jag tror att detta bolag kan bli en riktig kassako och de kommer säkert att dela ut en hel del av vinsten på sikt!

MVH/Jesper

finansmamman sa...

Hej,
Grattis till uppgången i Ages. Jag har inte kollat upp bolaget ännu, men ska definitivt göra det.
Förhoppningsvis ökar omsättningen i aktien till hösten.

Önskar också dig en trevlig sommar.