14 juli 2014

Bra att Avanza fortsätter utveckla it-systemen

Dags för rapportperiod igen. Ett av mina bolag, Skanska har redan varit ute och vinstvarnat. Det är byggverksamheten i Latinamerika som visar stor förlust, den kommer att belasta resultatet för andra kvartalet. 

Efter avslutade projekt lämnar Skanska byggverksamheten i Latinamerika. Jag inväntar rapporten i veckan och hoppas på bra siffror från övriga geografiska delar där Skanska verkar.

Avanza ökar vinsten och fortsätter utveckla it-systemen, förbättra kvalité och kunderbjudanden. Det kostar naturligtvis och Avanza spår en kostnadsökning med 6 procent för i år och 6-8 procent under 2015, tidigare låg ökningen på 3-5 procent. Samtidigt höjs de långsiktiga tillväxtmålen.

Börskursen reagerade initialt negativt, men för att attrahera nya kunder, behålla befintliga och sitt tekniska försprång tycker jag det är riktigt att fortsätta utveckla banken. Jag är övertygad om att de extra kostnaderna kommer att betala sig i längden. 

Det är inte bra att halka efter som några banker gjort, de sitter med tröga system som ibland är frustrerande för en privatperson. 

Vitec lämnade siffror idag, ungefär som väntat. Kursen ligger kvar runt 135 kronor.

Vi har en spännande vecka framför oss. Imorgon kommer högintressanta Getinge med rapport, jag hoppas det klarnar något runt kraven från FDA, men jag är rädd för att det kommer att dra ut på tiden och att beskeden fortfarande är vaga.

2 kommentarer:

Balanspappan sa...

Tycker också att det är bra att Avanza fortsätter att utveckla sin plattform och webb. För några år sedan tyckte jag inte att det var så stor skillnad på dem och t ex Nordnet men idag känns avståndet dem sinsemellan som ljusår, till Avanzas fördel.
Att som nätmäklare ha så bra system och webb som möjligt är otroligt viktigt, precis som ICA arbetar med att förbättra upplevelsen i sin butik och att få kunden att gå förbi de viktigaste och mest lönsamma varorna etc. Så, tummen upp för Avanza och.. för din blogg också. Har följt den länge och det är alltid intressant att läsa dina inlägg. Keep up the good work!
/ Balanspappan
http://balanspappan.blogspot.se

finansmamman sa...

Hej,
Ja, Nordnet skulle behöva modernisera sin sajt.
Roligt att du läser bloggen.