8 februari 2015

Är selektiv vid börsintroduktioner

Jag har fått många frågor när det gäller Lexington och dess börsintroduktion. Teckningsperioden är 27 januari - 10 februari. Anmälningssedel finns att ladda ner på Lexingtons hemsida eller Erik Penser Banks hemsida.

Där finns all övrig information runt introduktionen, inklusive ett prospekt att läsa och begrunda innan teckning. Beräknad första handelsdag är 18 februari på First North.

Om intresset för teckning är stort är det möjligt att tilldelningen blir låg eller helt uteblir för några, det är få aktier som säljs.

De flesta nyintroduktioner har blivit lyckade den senaste tiden med kursuppgångar, men det finns ingen garanti för att alla introduktioner blir lyckade, bra att tänka på.

Ibland kan det löna sig att avstå teckning och vänta tills den värsta rusningen är över och kursen har stabiliserat sig eller rentav av gått ned. Det gäller framför allt mindre bolag som ännu inte visar vinst och var beredd på flera nyemissioner.

Men just nu är intresset för nyintroduktioner på topp och då ökar möjligheterna för den som vill tjäna pengar på en kort affär. Men som sagt, det finns inga garantier för vinst, det är alltid ett risktagande.

Själv tycker jag det är roligare att investera i ett bolag jag tror på än att satsa blint på alla nyintroduktioner.

7 kommentarer:

Anita Andersson sa...

Jag har tecknat mig för Lexington genom Avanza men fick vid telefonsamtal veta att det ar stor risk att det inte blir någon tilldelning eftersom Penser bank förmodligen ger förtur till sina kunder och att intresset är mycket stort i förhållande till antalet aktier.Jag ringde upp Pensers bank och fick till svar att det förmodligen är riktigt och de lovade komma tillbaks med besked,vilket de gjorde nyss.
De vet ingenting hur tilldelningen kommer att gå till.
Det beslutas först i morgon.Lite sent tycker jag.

Anonym sa...

Eftersom Lexington anlitat andra ökända bloggare (ingen nämnd ingen glömd) för att marknadsföra deras aktier, vore det kanske bra om tydligt klargjorde att du inte hör till den kategorin :)

finansmamman sa...

Hej,
Jag marknadsför aldrig bolag och aktier. I bloggen uttrycker jag tankar runt investeringar och gör mina egna bedömningar.

finansmamman sa...

Till Anita,
Vanligtvis sker ingen tilldelning förrän anmälningstiden gått ut.

David sa...

Hej!

Tecknar du Lexington på grund av att andra börsnoteringar har varit lyckade eller vill du behålla innehavet på lite längre sikt?

Det ena behöver såklart inte utesluta det andra men jag är lite nyfiken på vad den största tanken med innehavet i Lexington är.

Ha det bra!
David

finansmamman sa...

Hej,
För att många noteringar har blivit lyckade finns ingen garanti för att nästa blir lyckad.
Hur tidshorisonten ser ut för innehav i Lexington är svårt att svara på i dagsläget, det är många faktorer som spelar in, det allmänna börsläget är en, tilldelning en annan. Jag återkommer i frågan.

Fredrik Bergström sa...

Ni skulle investerat... 60% upp idag?