25 februari 2015

G5 Entertainment kvar i portföljen

Jag  var spänd på om G5 Entertainment skulle fortsätta sin positiva trend efter omställningen bolaget gjort och jag blev inte besviken, tillväxten fortsätter. Fjärde kvartalet visar vinst och omsättningen ökade med 101 procent, jämfört med fjolåret samma period.

Helåret 2014 visar en omsättningsökning på 82 procent, jämfört med samma period föregående år.

Free-to-play-spelen utgjorde 84 procent av de totala intäkterna i fjärde kvartalet, det är just de spelen som bolaget har ställt om till och som nu börjar visa resultat. Under helåret 2014 ökade F2P-spelen med 192 procent.

Men spelbranschen är hårt konkurrensutsatt och kan förändras snabbt. Men med många spel i portföljen minskar risken och med flera populära spel blir heller inte förlusten så kännbar i enstaka mindre framgångsrika spel.

Risken är ändå hög i G5, det gäller för bolaget att fortsätta utveckla spel som snabbt blir populära och förblir så en längre tid.

Potential finns, jag behåller mina aktier och hoppas på uppgång i aktien som stått och stampat en tid. Jag tycker det ser ljust ut för bolaget. Läs gärna tidigare inlägg om G5 Entertainment.

Nu är det dags att tänka på middagsmaten.

Inga kommentarer: