11 maj 2015

Det har lossnat för Raysearch

Det är inte många veckor som är hela börsveckor i maj, kortvecka igen, visserligen är det börs på fredag men den dagen kan jag tänka mig blir ganska lugn, åtminstone för mig då jag tänkt mig en långhelg vid kusten.

Imorgon kommer dessutom dottern hem från USA, det ska verkligen bli roligt att få hem henne igen. Nu väntar en välbehövlig vila från studier, istället blir det sommarjobb några veckor. Och funderingar om hon ska stanna ytterligare ett läsår i USA.

Sonen är inne på slutspurten i gymnasiet, proven avlöser varandra och varvas med studentskivorna som redan börjat. Men snart är den tiden över och det är dags att fundera på framtiden, inte det lättaste, det finns många möjligheter, men var finns framtidens arbeten.

Raysearch som utvecklar avancerade dosplaneringssystem för strålbehandling fortsätter sina fina tillväxt. Den första kvartalsrapporten visar det högsta resultatet och omsättningen för ett första kvartal någonsin och hela sex kvartal i rad uppvisar stark omsättning.

Ja, det ser verkligen ut att ha lossnat för Raysearch och framtidsutsikterna ser goda ut, det finns många strålterapikliniker världens runt att bearbeta. Intressant också att flera protonkliniker har börjat använda bolagets dosplaneringssystem.

Spännande bolag och jag tror Raysearch är en aktie att hålla i ett bra tag framöver, tillväxtpotentialen är god, men som alltid finns risker för bakslag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det i stort sett endast du som fortfarande har "tålamod" (alltsedan 2013 f ö) med Elektas utveckling och ledning. Styrelsens/ägarnas dom blev hård.

Passar du på att köpa mer nu i dippen?

Anonym sa...

Jag ser att insiders köper Platzer. Ett bolag som man inte hör talas om så mycket, men som verkar ha bra lägen för sina fastigheter. Vad tror du om Platzer? Är det en farlig investering nu med tanke på den fastighetsbubbla som kan vara på gång att bildas? Tror jag läste någonstans att Fredrik Lundberg fortfarande tyckte att fastigheter var attraktiva, men vet inte om man ska lita så mycket på det om man tänker investera på flera års sikt.

Anonym sa...

Sällan man ser en aktie som Elekta, som sägs ha en wide moat, falla så mycket.
För inte så länge sedan (i höstas) så värderade Morningstar aktien till 95 kronor

Anonym sa...

Till Anonym

Platzer är snarare ett bygg- och inte ett fastighetsbolag.

Anonym sa...

Jag trodde Morningstar uteslutande analyserade och värderade fonder - inte enskilda aktier.

Anonym sa...

Till Anonym som skrev om wide moat. Vilka strukturella fördelar anser du då att Elekta har visavi huvudkonkurrenten Varian?

finansmamman sa...

Hej,
Ingen rolig utveckling för Elekta, men eventuellt passar jag på att köpa fler aktier för att snitta ner priset.

Det råder delade meningar om bygg-och fastighetssektorn, efter en lång uppgång på börsen kan den vara överhettad, samtidigt gynnas den av låga räntor. Med andra ord svårt att svara på din fråga.