7 maj 2015

Tar hem vinsten i Tele2

Som jag skrivit tidigare köpte jag Tele2 i mars för en kortsiktig spekulation. Jag hoppades att bolaget skulle dra till sig investerare på grund av den höga utdelningen i maj.

Nu börjar utdelningsdatum närma sig och jag känner mig nöjd med kursuppgången och tar hem vinsten. Tanken var aldrig att behålla aktierna över utdelningsdagen.

Det är mycket möjligt att aktien har mer att ge, men efter den senaste tidens lite oroliga börs vill jag gärna säkra vinsten.

Något helt annat, den som är intresserad av alternativ energi och då främst solenergi rekommenderar jag att lyssna på Vetenskapsradion Klotet som tar upp ämnet.

I programmet berättas hur Japan klarat sig utan kärnkraft sen Fukushimaolyckan, dock inte helt på solkraft, men Japan har blivit ett föregångsland när det gäller solkraft då stora investeringar görs.

Miljöproffesor Björn Sandén menar att det pågår ett teknikskifte mot förnybar energi, vind och solenergi  har blivit billigt och den sprids snabbt från låga nivåer över hela världen, trenden är stark och kommer radikalt att förändra energisystemet.

I år producerar solel cirka en procent av världens energi och vind cirka tre procent, potentialen är oerhört stor, resurserna tar ju inte slut. Men går utbyggnaden tillräckligt snabbt?

Spännande, lyssna gärna. Och jag behåller mina aktier i solkraftbolaget Etrion.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Smart tänkt. Jag var på väg in och köper Tele 2 bara för utdelningen men inser att det är för riskabelt att hinna med slutspurten på börsen.

finansmamman sa...

Bra att vara ute i god tid när det gäller utdelning.