4 maj 2015

Funderingar runt ScandiDos

Vi har hunnit med en hel del under långhelgen, några sköna dagar i Vaxholm, firat Valborg i Uppsala och till sist några dagar i stugan där vi planerat för sommarens projekt.

På våren har vi alltid stora planer, men de brukar krympa under sommarens gång, är det för bra väder får projekten vila. I år står dock bara småprojekt på programmet, en del fönstermålning, men det tar vi hand om när det passar.

Börsveckan börjar lite trevande, hoppas förstås på bättre börs efter den senaste tidens nedgångar. Ett stigande inköpschefsindex kan hjälpa till.

En av mina kryddor ScandiDos har annonserat en nyemission. Två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till priset 4 kronor, teckningstiden löper från 20 maj till och med 2 juni. Det är alltså ingen brådska att bestämma sig om deltagande eller inte i nyemissionen.

Efter börsintroduktionen har utvecklingen gått åt fel håll, flera svaga rapporter har lämnats även om den sista visar tecken på en viss återhämtning. Ingen vidare start på börsen och förtroendet sviktar för bolaget.

ScandiDos behöver nu stärka finanserna för att kunna fortsätta utvecklingen av produkter och öka marknadsföringen. Efter den svaga försäljningen kommer kanske inte nyemissionen som någon överraskning

Trots alla besvikelser tycker jag fortfarande att bolaget har potential och det lutar nog åt att jag är med i nyemissionen.

4 kommentarer:

Signs sa...

tack för feedback på Scandidos. Det är ett knepigt case, jag har pratat med VD flera ggr, med Redeye etc men har ändå svårt bilda mig en uppfattning om caset. Listningsprospektet och verkligheten har ju visat sig vara diametralt motsatta så lite svårt lita på deras mål om 30% årlig tillväxt. Men jag ska fortsätta gräva och sätta mig in i det. Potential finns, men som sagt ett av de svåraste case jag gett mig in i de sista åren.

Jag tittade noga på deras historik inför listningen och bilden var av ett företag som inte hade visat större förluster, som inte var ett "kroniskt nyemissionsföretag" - ett företag att lita på helt enkelt. Nu, en 24miljoners emission senare, är förtroendet minst sagt naggat i kanten.. Tillfälliga svårigheter eller kroniska, det är frågan..

finansmamman sa...

Hej,
Tyckte liksom du att historiken såg bra ut i ScandiDos, bra tillväxt. Hoppas på tillfälliga svårigheter, bolaget har potential,förseningar gör det extra svårt att bedöma.

Annette sa...

Har du funderat vidare om du ska hoppa på erbjudandet att köpa mer aktier?
Sitter själv i valet och kvalet hur jag ska göra.
/Annette

finansmamman sa...

Hej,
Det lutar nog åt att jag tecknar, återkommer.