5 maj 2015

Köper Ericsson

Så här i rapporttider dyker alltid tillfällen upp till köp på rekyl, jag tänker närmast på Ericsson som har tappat en hel del i kurs, den senaste rapporten föll inte i god jord hos marknaden.

Det kan vara ett bra tillfälle att köpa in sig i Ericsson, förutsatt att man tror på bolaget. Själv kompletterar jag mitt aktieinnehav i bolaget.

Även om rapporten var svagare än väntat fanns det flera ljuspunkter, affärsområde Global Services och Professional Services förbättrade lönsamheten, den snabba utbyggnaden av 4G fortsätter i Kina och förhoppningsvis ska även Nordamerika ta fart framöver. Det stora besparingspaketet bör dessutom börja bita.

Jag tycker Ericsson är ett spännande bolag som verkar i en framtidsbransch, konkurrensen är stenhård, men det finns även stora möjligheter och hittills har Ericsson klarat sig bra.

Ett annat bolag jag håller koll på är Tobii. Jag fick ingen tilldelning av aktier vid börsnoteringen, synd, men jag avvaktar nu och hoppas på en rekyl när den värsta rusningen har lagt sig. Jag räknar med någon månad, då brukar kursen ha stabiliserat sig för börsens nykomlingar.

Nu är det klubbat och klart att Hexpol splittar sin aktie, varje befintlig aktie delas upp i tio aktier, avstämningsdag är 19 maj. Jag ser framemot att få ett ökat antal aktier på depån, även om splitten i sig inte medför någon ändrad värdering. Men på sikt kan det leda till ökad handel och stigande aktiekurs.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och tänk, direkt är Swedbank där och kopierar din rekommendation att köpa Ericsson i sitt morgonbrev idag.

finansmamman sa...

Ericsson är en av de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen, vi är många som ser köptillfälle vid en snabb kraftig nedgång i kursen.