29 september 2008

Funderingar runt aktier och finanskrisen

Hemma från resan igen, lågprisflyget fungerade utmärkt, förutom den extra hotellnatten blev det inga ytterligare kostnader för själva resan, däremot finns det mycket att se och göra i en storstad och allt kostar förstås pengar, sen är det också svårt att motstå frestelsen att shoppa, vilket utbud!

En ny börsvecka, oroligt igen trots krispaket. Nu på morgonen kom en ström av nyheter gällande banker och bolåneinstitut, många har det besvärligt och tas över av staten eller köps upp av andra banker, inte bara i USA händer detta utan även i Danmark, England och Beneluxländerna.

Jag har funderat lite runt bioteknikaktierna BioGaia och Probi. Hur kommer de att påverkas av skandalen i Kina gällande mjölkersättning? Jag tänker på BioGaia som vill tillsätta probiotika i välling, många kineser kanske blir försiktiga med produkter med tillsatser i, inte bara välling utan även yoghurt, juicer osv. Dessutom kablas det här ut över hela världen, klart negativt.

Ytterligare en negativ nyhet framkom i morse, det har visat sig att i grisar går upp i vikt av probiotika. Nu undrar man ju om även vi människor går upp i vikt av probiotika, det har det inte gjorts någon studie på ännu. Tv svepte över hyllorna med produkter innehållande probiotika. Det här var ju inte heller bra, men nu får man hoppas att det goda i produkterna överväger.

Hur som helst avvaktar jag med köp, men kommer att följa aktierna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej finansmamman
Det kommer inte til at påvirke salget hverken for Biogaia eller Probi på grund af kina skandalen. Det hele er glemt om et halv år.
Ang indslaget på SVT så tror jeg hellere de skulle fokusere på cola, slik etc etc, for man begynder at kigge på probiotikas virkning på fedme/øget vægt. Mit råd er. køb Biogaia og hav den i 3 år og jeg er sikker på den vil være steget mindst 100+%. Jeg kommer med en analyse af Biogaia 1 jan 09. Mvh Interface

finansmamman sa...

Ja, förmodligen är det glömt ganska snabbt. Nyheten om fetma verkar också vara glömd, det blev inga stora rubriker denna gång. Kanske följer jag ditt råd.