10 oktober 2008

Finanskrisen tilltar

Det här börjar kännas riktigt jobbigt nu, börsveckan ser ut att sluta dystert om nu inte USA kommer med ett kraftigt agerande i eftermiddag, det finns planer på att garantera miljarder i bankskulder och säkra amerikanernas bankkonton. Japan förseslår en IMF låneplan där drabbade länder ska få hjälp av valutareserver som finns i Asien och Mellanöstern. Möten sker idag med centralbankschefer i USA och vi kommer säkert att se nya åtgärdspaket.

Alla känner säkert av finanskrisen, på parkeringen utanför köpgallerian står märkbart mindre bilar än vanligt, många tänker sig nog för vid större inköp.
Hemma dimper skidresekatalogerna ner i brevlådan, de läggs åt sidan så länge, först måste vi se hur finanskrisen utvecklar sig. Resandet är ändå det sista svensken vill dra in på enligt undersökningar, men som läget är nu får man kanske prioritera om, åtminstone gör vi det.

Lite glädjande ändå är att West Siberian har påträffat olja vid borrning på Kolvinskoyefältet. Oljeproduktionen har också ökat med 60 procent det tredje kvartalet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo det blev en galen vecka på världens finansmarknader. Men nu tror jag på en botten och har köpt aktier för 200.000 kr. Läs gärna mer på
aktieblogg.wordpress.com

finansmamman sa...

Ja, det lockar till köp nu.