9 oktober 2008

Skönt med paus

Mitt i finanskrisen börjar bolagsrapporterna strömma in, antagligen ingen munter läsning, de tycks också komma lite i skymundan p.g.a. finanskrisen.
Igår kom Öresund med sin rapport och den var som jag förväntat mig ganska svag, mycket finns placerat i finanssektorn som HQ Bank och Avanza, andra bolag som har det tungt är kökstillverkaren Nobia. Lite kompensation har man tänkt sig genom att erbjuda aktieägarna inlösen av var tionde aktie till 100 kr, tillsammans med utdelningen gör det fortfarande Öresund till ett bolag med hög direktavkastning.

Det ser ut som börsen återhämtar sig något idag, skönt med lite andrum. Dessvärre ser det dystert ut på arbetsmarknaden, varslen duggar tätt och fler lär komma, lågkonjunkturen är här.

Jag låter min aktieportfölj vila just nu, jag övervintrar kan man säga. Jag följer förstås utvecklingen noga, det är svårt att veta åt vilket håll börsen styr, men förr eller senare vänder den upp. Dessvärre tror jag det dröjer, man får kanske blicka framåt några år innan vi är tillbaka på topp igen.

2 kommentarer:

middag sa...

själv ändrade jag om hos ppm idag,såhär blev det, jag är mycket nöjd:
Nordea Realräntefonden (värdeutveckling under 2008= 3,4%)

HQ Obligationsfond (värdeutveckling 2008=5,7%)

Templeton global bond fund (värdeutveckling under 2008= 5%)

Aberdeen global world bond fund (värdeutveckling under 2008= 9%)

BL bond dollar (Värdeutveckling under 2008= 13%)

finansmamman sa...

Verkar vara "säkra" placeringar, ska titta närmare på dina fonder, omplacerar själv de närmaste dagarna.