1 oktober 2008

Global Health Partner, nytt bolag

Idag är sista dagen att teckna sig för aktier i Global Health Partner. Det är ett bolag som intresserar mig mycket, dels för att det är inom vårdsektorn och dels för att jag känner till ledningen, jag har tidigare varit aktieägare i Capio som hade Per Båtelson som vd. Det var en fantastisk resa att vara aktieägare i Capio, och bygger man upp GHP på ett liknande sätt vill jag gärna vara med.

Den här gången ser upplägget lite annorlunda ut, man satsar på fyra områden: rygg, ortopedi, dental och övervikt. Genom köp eller nyetablering av kliniker ska man knyta till sig duktiga läkare som erbjuds partnerskap.

Bolaget räknar med att växa 30 % per år, om tre år väntas omsättnigen överstiga en miljard, vinsten 100 Mkr. På två år har man en omsättning på 400 Mkr och man äger för närvarande tolv kliniker. Några som tror på bolaget är Investor Growth Capital som köpt in sig i bolaget, själv tror jag också starkt på bolaget. Hälsovårdsbranchen är konjunkturokänslig och privatvård kommer förmodligen att öka.
Jag kommer inte att teckna mig för GHP nu, utan avvaktar och köper aktien på börsen istället, tycker det är svårt att veta om introduktionskursen 14-15kr är rätt när börsen är så svajig. Sista teckningsdag idag alltså, på börsen den 3 oktober.

Så till finanskrisen, visst vore det bra om insättningsgarantin kunde höjas. Det tror jag skulle få många sparare att låta sina pengar stå kvar på kontot, istället för att springa runt och fördela pengarna på olika banker eller kanske rent av använda madrassen.
Sen har man inte heller förlorat pengar så länge man inte har sålt sina värdepapper, de har tappat i värde förstås, men jag tycker "förlorat" är fel uttryck.

4 kommentarer:

Per Penning sa...

Så bra! Då är mina Investor med på tåget ändå. :)

finansmamman sa...

Det är mycket man är delägare i, utan att ibland veta om det, om man inte lusläser alla årsredovisningar förstås.

Anders Arnerlöf sa...

Hejsan,
Intressant. Jag hade ocksa Capio som gick riktigt bra. Helt klart en framtidsbranch. Vilken bank haller i introduktionen?

finansmamman sa...

SEB håller i introduktionen.