12 juli 2009

Drygar ut kassan med loppis

När vädret har varit lite halvdant har jag passat på att rensa bland alla prylar vi samlat på oss genom åren, en låda för släng och en för loppis. Jag har försökt engagera hela familjen men utan resultat, min man tycker det är enklare att köra allt till soptippen direkt.

Själv har jag tänkt mig att sälja på traktens loppis, mest för att det är roligt, jag gillar heller inte tanken på att kasta felfria saker, dessutom kan man tjäna en liten slant. Men risken är ganska stor att jag kommer hem med nya "fynd".

Enligt Bloombergs rundfrågning hos oljeanalytikerna kommer oljepriset att fortsätta ned även nästa vecka, just nu ligger priset för WTI-oljan under 60 dollar.

Den internationella energimyndigheten IEA höjer dock sin prognos för efterfrågan, men först år 2010, innevarande år räknas efterfrågan sjunka. Så småningom är det kanske dags för ett oljecertifikat igen.

Det har varit mest nedåt på börserna den senaste tiden, en ganska naturlig reaktion på uppgången som varit. Jag låter min portfölj vila och avvaktar rapporterna för att se om några justeringar behöver göras, än så länge ser det bra ut. Fantastiskt roligt också med Ericssons stororder från Sprint värd upp till 40 miljarder kronor.

Imorgon rapporterar Getinge.

6 kommentarer:

Ante sa...

Loppis är definitivt bättre än soptippen.Gott samvete för att man värnar om miljön, sakerna får nya ägare som också gläds åt nya fynd. Själv gläds man åt att plånboken blir lite fetare.När jag och min sambo flyttade ihop finansierade vi halva semetern till Thailand på saker vi gjorde oss av med när två bohag skulle bli ett!

Anonym sa...

Mini Futures säger du - kan du ge ett exempel på en Mini Futures för olja som du kan tänkas köpa? Är ny inom Warrant-området och kan behöva lite vägvisning.

Mvh
J

Magnus från dollarkursen.com sa...

Tummen upp för loppis!
Själv hittade jag en läderklädd gammal radio för 30kr! :)

finansmamman sa...

Till Ante: oj, det var inte dåligt. Håller med om att det känns skönt att kunna värna om miljön också.

finansmamman sa...

Till Anonym: just nu har oljan gått ned så pass mycket på några dagar och står och väger runt 60 dollar. Det fungerade bra att dra nytta av den fallande marknaden i förra veckan, denna vecka är det mer osäkert.Jag håller mig lite avvaktande till en ny future, men jag återkommer.

finansmamman sa...

Till Magnus: visst är det kul med loppis!