20 juli 2009

Privata sjukvårdssektorn fortsätter växa

Idag blir det till att kura inne tills regnet dragit vidare. Bra för svampen om man nu ska försöka se något positivt med regnet.

Global Health Partner rapporter ett stabilt andra kvartal och en god organisk tillväxt, resulatet före skatt uppgick till 4,5 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 0,7 miljoner kronor. Nettoomsättningen ökade med 23 procent till 132 miljoner kronor, fjolåret 108 miljoner.

Enligt vd Per Båtelson har uppstarten av kliniken Arrhythmia Center som behandlar personer med oregelbunden hjärtrytm gått mycket bra, kliniken är fullbokat de närmaste sex månaderna.

Ett högt patienttryck gör att man på vissa håll överproducerat i förhållande till landstingens produktionstak, något som riskerar att slå mot GHPs organiska tillväxt under hösten.

Hela verksamheten går planenligt och man är mycket nöjd med de medicinska resultaten.

Jag tror på den här typen av verksamhet, men en investering i GHP får man se långsiktigt eftersom företaget är i ett uppbyggnadsskede.

Med tanke på att Sverige har lägst antal vårdplatser per capita i västvärlden tror jag vi kommer att få se fler privata vårdinrättningar och de som har möjlighet kommer att teckna privata sjukförsäkringar. För vem vill stå i långa landstingsköer för att sen få ligga i korridoren?

2 kommentarer:

Per Penning sa...

Ja, det är intressant för framtiden. Jag fick upp ögonen för bolaget tack vare dig. :)

finansmamman sa...

Vi får hoppas att det blir en bra investering på sikt.