3 juli 2009

Låna pengar med förstånd, fler tror på Getupdated

Vi har varit och tagit upp nät nu på morgonen, det blev två sikar och några aborrar så ikväll blir det rökt fisk till middag, det är riktig sommarmat för mig.

Fler tror uppenbarligen på internetmarknadsföringsbolaget Getupdated. Fondbolaget Davegårdh & Kjäll ökar sitt innehav och äger nu 2,2 procent av bolagets aktiekapital.

Getupdated har också slutit ett avtal med Erik Pensers Bankaktiebolag som gäller sökoptimering, man vill helt enkelt få hjälp med att synas bättre i sökmotorerena. Här ska man använda sig av den nya helt kundanpassade sökmodellen som utvecklats.

Det är roligt när det kommer lite positiva nyheter om Getupdated, det har annars varit ganska tyst om bolaget. Jag hoppas och tror att den nya ledningen kan skapa lönsam tillväxt igen. Läs vad jag skrivit tidigare om Getupdated.

Nu är det inte bara fler ungdomar som hamnar hos kronofogden utan en ökning sker också bland högavlönade och då främst kvinnor. Inte så konstigt kanske med tanke på det konsumtionssamhälle vi lever i.

Många har som fritidsaktivitet att shoppa och då för lånade pengar, det kan straffa sig själv till slut även om man är högavlönad.

Jag har som princip att aldrig låna till aktieköp, då kan jag vara lugn även om börsen skulle göra en djupdykning.

2 kommentarer:

Anders sa...

Hejsan,
Rökt sik låter smaskens och som du skriver, somrigt.

Angående kronofogdens ökande kundunderlag så är jag rädd att det kommer fortsätta öka. Många, såval hög- som låginkomsttagare har shopping som hobby. Kanske många luras också av den mycket låga räntan. Inte ens stora lån kostar speciellt mycket. Dock är realräntan fortfarande på ungefär samma nivå (1,5-2%) eftersom vi troligen har en negativ inflation i Sverige just nu.

Jag håller med att man inte skall spekulera med lånande pengar. Och helst skall man vara skuldfri på huset och ha en buffert a la Wibble men var man lägger försiktighetsribban är förstås upp till var och en. Alla borde kanske göra ett "stresstest" i samband med deklarationen?

Trevlig sommar och hoppas fiskarna smakar!

finansmamman sa...

Hej,
Jag önskar dig en trevlig sommar också, och hoppas det går bra med nya huset.