8 juli 2009

Öresund tillbaka på banan

Nu är det dags för en ny rapportperiod. Öresund är bland de första och de redovisar ett positivt resultat för det andra kvartalet, före skatt 1328 miljoner kronor, att jämföra med -1672 miljoner samma period förra året.

En klar förbättring alltså, men så har deras innehav i till exempel Avanza, HQ, Skistar och Nobia gått bra. Man har sålt aktier i bland annat Husqvarna, Electrolux och Volvo. Större förvärv har gjorts i Ericsson, Astra och Intrum Justitia.

Det här ser bra ut och det är skönt att se att Öresund är tillbaka på banan igen, jag behåller mina aktier i bolaget.

Oljepriset fortsätter nedåt och det gör att mina aktier i Alliance Oil dalar, men det försöker jag utjämna med att köpa en Mini Short och dra nytta av den fallande marknaden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Det verkar mycket intressant med Mini Short. Efter att ha läst det du rekommenderar så kan jag inte riktigt få fram vilka kostnader som ingår. Har du möjlighet att utifrån verkligheten eller med ett exempel visa med någon av dina affärer de verkliga kostnaderna?
Niclas

finansmamman sa...

Hej, ja det kan se lite krångligt ut. Det tillkommer en finansieringskostnad, hur den ser ut kan du se exempel på hos RbsBank.
Nästa gång jag handlar ska jag försöka redovisa lite siffror.