13 juli 2009

Getinge ökar vinsten

Idag har Getinge rapporterat, bättre än väntat och aktien har hållit börsen under armarna hela dagen. Resultatet före skatt för det andra kvartalet blev 463 miljoner kronor, att jämföra med 387 miljoner föregånende år. Analytikernas förväntade resultat låg på 429 miljoner kronor.

Marknanden i USA har tidigare gått dåligt och varit oroande, skönt nu att höra att läget stabiliserats och orderingången till och med förbättras något. Däremot tror man på en sämre marknad i Europa nästa år, men inte fullt så dålig som i USA.

Bolaget behåller prognosen för 2009, 2-3 procents omsättningsökning och 15 procent i vinsttillväxt. Överlag ser det positivt ut och jag tror att Getinge har mer att ge.

På väg till soptippen med "slänglådan" körde min man utan säkerhetsbälte en kortare sträcka. Det höll på att kosta honom 1500 kr då han blev stoppad av polisen. Istället för böter fick han nu en lång föreläsning om varför man ska använda säkerhetsbälte även vid kortare sträckor. Hoppas det lärt honom något.

4 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Hej finansmamman! Apropå Getinge, som jag också under ett tag tyckt sett stabilt ut, så var det en intressant artikel i GP för ett tag sedan om ägaren Carl Bennet. Läs gärna den, här sågar han bl.a. riskkapitalister..
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=504777

finansmamman sa...

Tack för länken!

Jim sa...

Getinge levererar...som vanligt får man nog säga. Läste för 1-2 år sedan en artikel som handlade om att Getinge var det bolag på Stockholmsbörsen som mest frekvent levererar i paritet med den samlade analytikerkårens förväntningar.

Själv äger jag sedan någon månad tillbaks inga GETI, det fanns helt enkelt för många andra möjligheter. Anser dock att GETI är given i en långsiktig portfölj, speciellt i osäkra tider.

Har idag sålt mina Xact Bull, missade försäljning senast vi var över 800-nivån i OMX. Kommer nu avvakta för att se vad som händer, köper Bull igen vid tillfälle, tror att vi snart ska ner en bit igen, åtminstone ska vi ner och vända vid 790, till att börja med.

BEF gjorde äntligen den återhämtning jag väntat på i någon vecka nu. Har köpt vid tre olika tillfällen, så tyckte det var dags för den att ta igen förlorad mark. Än har den en bit kvar, men det ger med sig tids nog.

Blir intressant närmsta tiden, många rapporter att hålla reda på. Tror överlag att många bolag kommer att slå de låga förväntningarna.

Håller f.ö. helt med angående Bennet, en väldigt skicklig företagsledare och värdeskapare.

finansmamman sa...

Hej Jim, tack för dina synpunkter.