5 mars 2010

Det oranga samvetet

Jag har öppnat det oranga kuvertet och tittat igenom sidorna. De såg ut ungefär som väntat, en värdeminskning av den allmänna pensionen, lite roligare då att mina ppm-fonder gått bra.

Även om man tycker det är tråkigt med pensioner så är det ju ingen annan som gör jobbet åt en, man måste själv ta tag i den. När kuvertet kommer blir man påmind.

Själv brukar jag använda sidan minpension.se som ger en samlad bild av pensionen, där finns den allmänna pensionen, tjänstepensionen och det går även att lägga in privata pensioner. Då slipper man surfa runt på olika sidor.

Framförallt visar den tjänstpensionen på ett bra sätt, den tycker jag annars är rörig och svår att hålla rätt på, alltför många besked kommer i brevlådan. Sen ska man välja också...

Dagens Industri presenterar idag en lista över de mest populära aktierna hos analytikerna. I topp finns MTG följt av Meda, Autoliv och Hexagon. I botten finns Ericsson som endast en av de tolv analyshusen tycker är köpvärd.

Men i samma tidning står också att läsa att Ericsson kan bli en vinnare när konjunkturen vänder. Citigroup menar att investeringar inom telekom bör ta fart och då är Ericsson bra positionerat.

Ibland kan det löna sig att följa trenden, men lika ofta kan det vara lönsamt att göra tvärtom.

Det har varit en bra börsvecka, Greklandsoron börjar avta något och stämning lättas upp.

I helgen blir det nog en tur till stugan och mera snöskottning.

Inga kommentarer: