20 mars 2010

Har köpt liten post i Dibs

Jag har ju nämnt Dibs Payment tidigare som ett intressant bolag. Dibs är Nordens ledande oberoende leverantör av betalningslösningar för handel via internet.

Att handeln över internet ökar råder det knappast tvivel om, jag kan bara gå till mig själv, jag handlar betydligt mer över nätet än för ett par år sedan. Jag tror också att e-handeln ökar oavsett konjunktur.

Den senaste rapporten visade också upp fortsatt hög tillväxt och lönsamhet och framtidutsikterna ser onekligen goda ut.

Dibs är inte beroende av några få storkunder utan kundbasen är bred och inom olika brancher. Det fina är också att största delen av intäkterna för Dibs är återkommande genom avgifter för abonnemang och genom volymbaserade intäkter, avgifter per transaktion. Här kan dock prispress komma att ske.

Det svåraste att se in i är eventuell kommande konkurrens, den tekniska utvecklingen är snabb och vem vet hur betalningslösningarna kommer att se ut om några år. Det känns som den här aktien kräver extra bevakning.

Aktiekursen är på topp och om det är rätt tid att gå in nu, ja det är svårt att veta. Kursen verkar ha parkerat sig runt 70 kr sen en tid tillbaka. Jag har ändå köpt en liten post i bolaget och kommer att följa utveckling framöver.

Nu är helgen här och först på programmet står sonens rum, jag hoppas kunna bli färdig med målningen.

Inga kommentarer: