21 oktober 2010

Haldex förökar sig

Dagen börjar bra med starka rapporter från både Swedbank och Haldex, båda överträffar analytikernas förväntningar. Vem hade kunnat tro det när finanskrisen härjade som värst, men än är det en bra bit kvar till toppnoteringarna.

Haldex redovisar det tredje kvartalet ett rörelseresultat på 73 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffra -18 miljoner kronor. Det förväntatade resultat låg på 34,8 miljoner, stor skillnad alltså. Bolagets vd talar också ljust om framtiden, utvecklingen för Haldex ser fortsatt stark ut.

Haldex har tidigare berättat att man har planer på en uppdelning av verksamheten i tre separata bolag och det arbetet fortskrider. Haldex aktieägare kommer i så fall att inneha aktier i tre separata bolag istället för i ett.

Ledningen anser att divisionerna nu är mogna att stå på egna ben och bedömer att bolagen kan utvecklas bättre på egen hand. På årsstämman 8 juni kommer förslaget att läggas fram för aktieägarna, det ska bli intressant. Idag är aktien upp med cirka 8 procent.

Tele2 har också kommit med en bra rapport, till glädje för min dotter som köpte en liten post i bolaget förra året. Hon är själv kund hos Tele2 och flitig sms:are. Ett bra sätt att få ungdomar intresserade av aktier är att peka ut bolag som de själva nyttjar eller förstår, som till exempel Tele2, H&M och Skistar.

Efter skenande mobilräkningar har vi nu bytt abonnemang åt våra ungdomar, räkningarna har minskat drastiskt. Men det är inte lätt att hitta rätt i djungeln bland teleabonnemangen, alla innehåller de en rad förbehåll som kan bli dyra i längden.

Igår var jag som sagt på Stockholm Open, lika trevlig stämning som vanligt. En kille som fick mycket uppmärksamhet var amerikanen Battistone som spelade med ett nytt innovativt racket, med två handtag. Tennisens framtid, nja, det får tiden utvisa.

Inga kommentarer: