8 december 2011

Bra tryck i Concentric

Det ser ut som om Saab närmar sig slutet, om nu inte Victor Muller har ytterligare ett kort att spela ut, man vet ju aldrig.

Det måste vara oerhört jobbigt för personalen som levt på hoppet under så lång tid, att en lösning aldrig kan komma till stånd. Men Victor Muller jobbar vidare och han har ju överraskat tidigare, kanske Saab överlever trots allt, åtminstone över julen.

Concentric som knoppades av från Haldex har fått sin första order på en ny typ av flödespumpar. Den nya pumpen sänker bränsleförbrukningen och med strängare regler världen runt när det gäller utsläpp, gör det viktigt för åkerierna att få ned bränsleförbrukningen.

Bolaget ska börja leverera pumparna i slutet på nästa år och räknar med att försäljningen kommer att synas i resultatet år 2013.

Aktien tog ett skutt uppåt igår och fortsätter upp även idag. Concentric är underleverantör till fordonsbranschen och därför konjunkturkänslig, men än så länge har ledningen inte sett någon avmattning, allt går planenligt.

Jag behåller mina aktier i Concentric, de ingår i min långsiktiga portfölj.

Idag blir det inte så mycket börs för mig, istället tänkte jag börja lite med julstöket för att inte vara ute i sista minuten som vanligt.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Och jag som sålde mina aktier i Concentric! Borde ha behållt dem.
Intressant det du skriver om daytrading ställt mot långsiktighet. Själv har jag försökt men inte lyckats, ofta har jag för tidigt sålt bra aktier. Jag har även försökt lägga in stoploss några gånger, bla på cdon - så de blev jag av med. Liten vinst, men det kunde ha blivit högre.
Detta med privatinvestering är ett ständigt lärande och en stor träning på att inte ryckas med andra som verkar proffsigare än jag själv.
Lycka till med julförberedelserna.

finansmamman sa...

Hej,
Det kommer ständigt nya tillfällen till affärer. Det kan ju visa sig att det var helt rätt som du gjorde att sälja Concentric, konjunkturen kan vika. Det beror förstås också på vilken strategi man har.
Ett ständigt lärande som du säger, jag tycker jag lär mig något nytt varje dag.
Julbaket är nästan avklarat.