20 december 2011

Vitec lever upp till förväntningarna

Programvarubolaget Vitec lever upp till förväntningarna, bolaget har annonserat flera order den senaste tiden. Flera energibolag, kunder sen tidigare, däribland Vattenfall, Fortum och Telge Kraft väljer att uppgradera till Vitecs nya prognossystem.

Även fastighetsbolaget Vasakronan tar hjälp av Vitec när det gäller arbetet med energieffektivisering. Vitecs system för energiuppföljning  arbetar med att sänka energiförbrukningen och på så sätt minska kostnaden och spara på miljön.

Idag rapporterar Vitec att ett avtal slutits i Litauen, det är Litgrid som ansvarar för landets elövervakning som ska använda sig utav Vitecs vindkraftsprognossystem. Det rullar som sagt på hos Vitec och kursen verkar ha parkerat sig runt 55 kr.

Spelbolaget Zynga, ett av de haussade it-bolagen, har satts på börsen i USA, ingen större succé, aktiekursen har backat sen introduktionen. De nya it-bolagen är svårvärderade, kanske blir det platt fall för några.

Riksbanken sänker räntan, det var väntat och någon större reaktion på börsen syns inte till, kanske hade marknaden hoppats på mer.

Idag får Cdon draghjälp av SEB som lämnar en köprekommendation på bolaget, riktkurs 49 kr, aktien är upp 5 procent just nu.

Själv har jag köpt några julklappar från Cdon och väntar på paket, hoppas det hinner fram i tid.

2 kommentarer:

Signs sa...

ett av börsens bästa småbolag, ett under att inte fler upptäckt det än.

finansmamman sa...

Det kommer nog fler snart.