6 december 2011

Köper Ericsson och Transmode

Nu är det bråttom, redan på torsdag önskar Angela Merkel och Nicolas Sarkozy svar från alla 27 EU-länder, godtar länderna en fördragsändring eller inte?

Pressen på EU ökar ytterligare genom att kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor hotar 15 euroländer med sänkt kreditbetyg om inget konkret kommer ut av EU-mötet på fredag. Jag tycker att S&P späder på eurokrisen ytterligare genom sitt agerande.

Hur som helst gillar inte börsen en kreditvarning och backar idag. Jag trotsar ändå dessa oroliga tider och köper Ericsson och Transmode.

Ericsson ser stabilt ut och oavsett konjunktur tror jag att världen kommer att fortsätta investera och köpa tjänster inom telekom.

Detsamma gäller Transmode som levererar optiska nätverkslösningar, marknaden växer kraftigt och Transmode redovisade sitt bästa kvartal hittills i och med den sista rapporten. Bolaget har en hög tillväxtpotential och en stark kassa.

Det finns förstås konkurrenter, idag är Transmode 8-9 i världen och 5-6 i Europa och har än så länge en liten del av världsmarknaden, det finns alltså utrymme att växa.

Transmode fångade mitt intresse på Avanzas börsdag, presentationen finns att lyssna till här.

Kapp-Ahls nyemission blev fulltecknad. Men räcker den? Bolaget måste stöpas om och börja sälja "rätt" kläder och då inte bara med rabattkuponger. Inte så lätt kanske, konkurrensen är stenhård.

Jag tror att Kapp-Ahl kan uppfattas som en lite tråkig affär av många, åtminstone om jag lyssnar till mina ungdomar här hemma. Konceptet håller inte längre då konkurrensen har hårdnat betydligt de senaste åren.

2 kommentarer:

Ingemar Blomqvist sa...

kapp-ahl har en målgrupp på kvinnor och män i 30 års åldern. Men vart handlar dessa personer verkar inte vara på kapp-ahl.

WESC har öppnat butiker i diverse städer och har kollat lite på dem. de har ju en intressant nich mot streetmode men jag kan inte så mycket om det modet tyvärr.

finansmamman sa...

Klädhandeln har det nog allmänt jobbigt just nu.