1 december 2011

Intervju med Sven Hagströmer från Aktiespararnas dag

Vilken härlig börsuppgång, hoppas den fortsätter idag! Men idag presenteras flera inköpschefsindex som eventuellt kan dra ned börsen. Det svenska indexet har redovisats på morgonen och visar på sjunkande siffror.

Som sagt så besökte jag även Aktiespararnas Dag i veckan, ett digert program med både seminarier, mässa, bolagspresentationer och börspanel.

På plats var även Skatteverket och informerade om det nya investeringssparkontot, ISK. Mycket bra och jag fick tillfälle att räta ut några frågetecken runt sparformen.

Skatteverket tog med sig en hel del frågor från oss aktiesparare och uppdaterad information med frågor och svar kommer att finns på deras hemsida inom en snar framtid. Jag håller utkik.

I en artikel synar Placera.nu de olika sparformerna, investeringssparkonto och kapitalförsäkring och pekar på de skillnader som finns, lite att fundera över.

På kvällen intervjuades Öresunds Sven Hagströmer och Fredrik Grevelius, föreslagen vd till nya Öresund. Sven Hagströmer sa att nu får bolaget äta sin egen medicin, uppdelning av bolaget, men delningen är samtidigt en pånyttfödelse.

Hagströmer vidhöll att en uppdelning av Öresund är skattemässigt bäst för aktieägarna, vid en en avveckling skulle värdet på bolaget sjunka.

Två tredjedelar av samtliga röster krävs för att få igenom förslaget på kommande bolagsstämma, några kommer att försöka sätta käppar i hjulet. Det blir säkert en intressant stämma.

Aktiespararna har ännu inte tagit ställning i frågan, tidigast fredag lämnas besked. Lyssa på intervjun med Sven Hagströmer och övriga inslag på Aktiespararnas hemsida.

2 kommentarer:

Allhjälpen i Umeå AB sa...

Tack Finansmamman jag följer din blogg och den är underbar.

Man ser hur du tänker, tar intryck och lär sig.

Själv ligger jag anbart i fonder i dagsläget.

Ryssland
Sverige
Navigator, kryssningar & shipping
Guld
Hedge
Kort ränta

finansmamman sa...

vad roligt att du gillar bloggen.