30 november 2011

Besök på Avanzas börsdag

Igår var en hektisk dag för mig, Avanza Bank arrangerade börsdag och Aktiespararna hade ett stort event som pågick hela dagen.

Jag började med Avanzas börsdag som gick av stapeln på Operaterassen, fantastisk utsikt över Slottet och Stockholms ström, men nu var det ju inte för utsiktens skull jag var där, utan för att lyssna till bolagspresentationer.

Börsdagen drog mycket folk, så mycket att det blev ståplats för min del på förmiddagen, inget fel på intresset för börsen alltså, även om flera tycks ha tröttnat på de svängningar som är.

Hela 17 bolag presenterade sig, mest intressanta för mig var Transmode, eWork och Novestra som jag ska titta närmare på.

Kort sagt är Transmode en global leverantör av optiska nätlösningar för transport av data. Lösningarna som bolaget arbetar med ökar kapaciteten och flexibiliteten i de optiska näten, ger låg strömförbrukning och låg fördröjning.

Sedan år 2000 har bolaget installerat över 20 000 system i över 40 länder hos teleoperatörer, kabelteveoperatörer och internetleverantörer. Intressant bolag, men jag måste läsa på mer innan köp.

eWork är en konsultmäklare främst inom it, lättare att förstå sig på än Transmode. Bolaget visar fin tillväxt och har en stark kassa, intressant bolag som jag ska granska närmare.

Novestra är ett investmentbolag med spännande innehav som MyPublisher, Diino och Explorica, jag forskar vidare om bolaget.

Investmentbolaget Öresund var också på plats, här kretsade det naturligtvis mycket om uppdelningen av bolaget. Vd Stefan Charette redogjorde för uppdelningen och menade att en uppdelning är bäst skattemässigt för alla parter.

Tidplanen för uppdelningen löper över nyår vilket medgör att transaktionerna kan bokföras valfritt år för aktieägarna. Men först ska förslaget röstas igenom på en extra bolagstämma den 16 december, bäddat för strid då flera aktieägare vill se en annan lösning, avveckling.

Senare på kvällen grillades Sven Hagströmer av Aktiespararnas Günter Mårder om planerna för Öresund. Det ska jag återkomma till imorgon.

Alla bolagspresentationer från Avanza finns att lyssna till på Financial Hearings hemsida.

6 kommentarer:

Roger sa...

Dignitana ?? : )
Inga ännu..???

smålänningen sa...

Jag hittar inte Hagströmer på Financial Hearings? Jag var också där och idag köpte jag på mig lite eWork. Kanske lite het på gröten, men det känns rätt!

joakim von A sa...

alltså hagströmer var på andra halvan, aktieinvests börsdag?
jag var på operaterassen och eWork och transmode verkade bra? men vad vet man? ingenting....guld står sig? dags för ett dopp.

Anonym sa...

Kan meddela att jag observerade Herr Hagströmer på Fotografiska Muséet under kvällen och det märktes inte direkt att han tidigare blivit grillad då han såg mycket nöjd ut där han fraternisera med ett glas champagne.

finansmamman sa...

Hej alla,
Hagströmers intervju finns på Aktiepararnas hemsida, lägger ut en länk strax.
Hagströmer har säkert gått igenom en hel del på sistone,nu ska delningen marknadsföras och för Hagströmer går livet vidare.

Och Roger, jag har ännu inte tittat närmare på Dignitana men noterat att de ska in på First North. Men en snabbtitt säger att produkten är intressant.

Anonym sa...

öresund heter väl inte hagströmers bolag i dag....

creades?