14 november 2011

Köper Avega Group

Andra frostmorgonen idag, snart är det dags att plocka fram dunjackan. Det är ändå skönt att vintern dröjer lite, även om klädhandlarna klagar och skidorterna står utan snö. Vintern brukar kännas tillräckligt lång ändå.


I helgen blev det klart att förre eu-kommissionären Mario Monti kommer att leda den nya regeringen i Italien. Även här tror jag att det är rätt man på rätt plats för att kunna leda Italien ut ur krisen, men det blir sannerligen ingen lätt uppgift och räcker sparpaketet man antagit?

Hur som helst, med nya regeringar i Grekland och Italien så reagerar börserna positivt, veckan kan kanske bli lite lugnare än vad vi har blivit vana vid.

Jag har köpt in it-konsulten Avega Group till portföljen. Bolaget har en fin historik och i den senaste niomånadersrapporten visar man upp en omsättningstillväxt på 40 procent jämfört med fjolåret.

Omsättningen under det tredje kvartalet ökade till 77 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffra 57 miljoner kronor, en ökning med 34 procent.

Som sagt, Avega har en fin historik, tillväxten har varit runt 35 procent under de senaste åren, dessutom är kassan stark och bolaget ger en bra direktavkastning.

Analyshuset Redeye lyfter fram Avega Group som en köpvärd aktie och pekar på att Avega lyckades växa även under finanskrisen.

Redeye bedömer att bolaget har goda tillväxtmöjligheter under 2012 även om konjunkturen skulle mattas av. Än så länge har dock bolaget inte märkt av någon minskad efterfrågan.

Jag lägger in Avega i min kortsiktiga portfölj.

Det är förskräckligt hur många äldre behandlas, som en förbrukad vara. Äntligen, äntligen tillsätter Moderaterna en arbetsgrupp som ska se över äldrevården, men varför har man väntat så länge, det har ju kommit rapporter under många år om vanvård av äldre. Det brådskar!

6 kommentarer:

Per Penning sa...

Avega Group finns även i min portfölj - så en god rekommendation. :)

nisse sa...

Även jag tittade på TV programmet Dokument innifrån,om vården i livets slutskede.Det som slog mig är hur regeringen i en så känslig verksamhet,genom splittra upp och sälja ut vårdverksamheterna till olika riskkapitalbolag.Delar upp ansvaret,så att ingen har total ansvaret.För att bygga upp bra vård måste man vara långsiktig,och det är något som riskkapital bolag inte är,målsättningen är att göra exit efter 5 år.
Det är nästan så att man kan likna Maria Larsson med Josef Mengele,båda exprimenterar med människor.

Viggo Sloth sa...

Mange tak for tipset, jeg har straks købt Avega Group, dine
anbefalinger er langt bedre end dem
analytikerne giver, så jeg glæder mig nu over pæne stigninger i Cdon Group og NFO drives.
Venlig hilsen
Viggo Sloth

Nallekatt sa...

Har du kikat på dignitana ännu...?.
Kika på rapporten den 16 samt att de byter lista till first N..
Kan vara nåt till den långsiktiga ..; ))

finansmamman sa...

Till PP,
Vad roligt, vi får hoppas att Avega fortsätter att leverera.

Nisse,
Tror också att långsiktighet är ett måste när det gäller vården.

Viggo,
Vi får hoppas att Avega också blir en bra investering.

Nallekatt,
Väntar på rapporten...

Anonym sa...

Finansmamman är en bluff -slårinte ens index-alltså det som brukar beskrivas med enapa som pekar på börslistan.