10 november 2011

Besök på börsdag

Som sagt så besökte jag Redeyes börsdagar i veckan. En hel rad intressanta bolag inom it/media och life science presenterades.

Jag hade inte möjlighet att lyssna till alla, men presentationerna filmades och de ska gå bra att titta på i efterhand. Jag har dock inte hittat någon länk till presentationerna ännu, vi får hoppas att den kommer.

Många av bolagen har jag lyssnat till tidigare och har man läst den senaste rapporten var det inte så mycket nytt som kom fram. Jag hoppas ju alltid på att få höra lite nyheter.

Jag kan konstatera att flera av life sciencebolagen låter mindre entusiastiska än tidigare. Kanske beror det på att branschen fått sig en liten knäck sen Diamydkraschen, eller är det helt enkelt fel föreläsare.

Moberg Derma tillhörde de entusiastiskas skara, kanske inte så konstigt när man fått fin fart på affärerna och det senaste kvartalet visar vinst för första gången.

Bolaget utvecklar produkter inom dermatologi, hudsjukdomar. 2010 lanserades den första produkten, Nalox/Emtrix som behandlar nagelsvamp. Nalox har snabbt blivit marknadsledande, cirka 4-5 gånger större än närmaste konkurrent.

Nalox visar resultat inom några veckor till skillnad från övriga preparat som finns på marknaden, tabletter eller nagellack, där resultat dröjer, det gör i sin tur att folk slutar använda produkten. Jag förstår att Moberg Derma varit framgångsrika när Nalox ger snabbt resultat och synlig förbättring.

Med Medas hjälp ska nu produkten lanseras på Europamarknaden, även i USA pågår en lansering, dock med en annan distributör.

Moberg Derma har även andra projekt på gång, ett som verkar intressant är Limtop som behandlar cancerframkallande solskador och basalcellscancer, sjukdomar som tyvärr växer hos befolkning.

Jag tycker att bolaget är intressant och har potential, men för tillfället avvaktar jag med köp.

2 kommentarer:

spargrisen sa...

jag var också in en sväng och lyssnade-men hur kan vitrolife gå runt på 340 miljoner och 220 anställda?
om man är ute efter att få nån utdelning på något så när kort sikt vad fanns det då?
otroligt spännande var den här cancermedicinen-en molekyl som stoppar celldelningen-vad hette bolaget? karodev. såna aktier kan explodera när en toppidé köps opp?

finansmamman sa...

Hej,
Ja, det är gott om spännande bioteknikbolag, många är ju i utvecklingsfas, utdelning lär dröja. Men som du säger, ett lyckat projekt kan få aktien att stiga snabbt, ex. Karolinska Development.