21 november 2011

Investerarträff på Aktietorget

Jag har varit på möte med Aktietorget, det var ganska längesedan, det har varit långt mellan träffarna den här hösten. Inte så konstigt kanske, flera företag väntar säkert på ett bättre klimat för notering på Aktietorget.

Det verkar ändå inte vara något fel på intresset, det var ovanligt mycket folk på mötet, men när det kommer till kritan vet man ju inte hur många som är villiga att investera i bolagen.

Ett bolag som presenterade sig var ECO Byggolit AB. Bolaget tillverkar cellplast, användningsområden är till exempel isolering i väggar, tak och grunder men även vägbyggen och förpackningsindustrin använder plasten.

Byggolit har byggt en ny fabrik, endast 40 procent av tillverkningskapaciteten används just nu. Det finns alltså gott om utrymme att växa och bolaget räknar med att omsättningen har fördubblats inom 3-4 år.

Enligt vd kommer bolaget att vara lönsamt från och med i år och målsättningen är sen att växa med minst 20 procent per år.

Bolaget genomför nu en nyemission för att kunna expandera. Investering i en ny figursåg planeras, importen av råvara från Kina ska ökas och Byggolit ska investera i tillverkningskapacitet för grå cellplast.

Grå cellplast isolerar 20 procent bättre än vit cellplast, den ger dessutom bättre marginaler och är inte lika hårt konkurrensutsatt. För konkurrenter finns det, de redovisas i Byggolits memorandum.

För den som är intresserad finns material att studera på Aktietorget, emissionen avslutas 25:e november.

Ingen vidare start på börsveckan, rejält nedåt på förmiddagen. Inte blir det bättre av att trojkan, EU,ECB och IMF för åka hem tomhänta från Grekland då underskrift saknades från Ny Demokratis ledare.

Skriftliga garantier som skulle garantera att besparingspaketet genomförs i landet innan räddningspaketet kan utbetalas. Ja, problemen i Grekland är knappast bortsopade i och med en ny regering, men jag hade nog hoppats på mer.

Även i USA har politikerna svårt att enas, vilket slår mot världens börser. Det är lätt att rada upp allt negativt, men trots allt fortsätter de flesta börsbolag att visa upp fina siffror. Än så länge, är kanske bäst att tillägga.

2 kommentarer:

nisse sa...

Den som först får till en bra betalningslösning får samtidigt tillgång till en säker inkomstkälla.Plussgirot och bankgirot får konkurrens om betalningarna.

finansmamman sa...

Ja, önskar att jag hittade "rätt" bolag att investera i.