2 november 2011

Jag tycker att Papandreou gör rätt

Glädjen blev kortvarig efter de positiva tongångarna från eu-mötet, Grekland annonserar överraskande en folkomröstning om sparpaketet och vips är vi tillbaka på ruta ett igen. Allt kretsar runt Grekland och rapporterna kommer i skymundan.

Jag kan till viss del förstå Papandreou som vill genomföra en folkomröstning. För att kunna genomföra sparpaketen måste regeringen få folket med sig, vilket tycks omöjligt i dagsläget.

Det måste vara oerhört svårt att driva igenom sparåtgärderna samtidigt som landet slås i spillror genom återkommande våldsamma demonstrationer.

En folkomröstning kan vara ett sätt att få slut på demonstrationerna, folket får säga sitt och själva ta ansvar. Jag tror att det grekiska folket röstar för sparpaketet när det väl kommer till kritan.

Den värsta chocken tycks ha lagt sig idag och det är lite lugnare på börsen. Jag behåller den minilong i S&P 500 som jag köpte förra veckan tills vidare och hoppas på en vändning uppåt.

Den här veckan är det höstlov, det innebär lite andra rutiner och lite mindre börs för mig.

5 kommentarer:

sverker unnes sa...

tack finansmamman för en förnuftig kommentar!!! skallet mot grekland är vidrigt! för övrigt sitter sverige löst som industriland-konkurrensen är otrolig-du är mysig som blandar det viktiga hemmet med försök att tjäna litet slantar! (för övrigt älskar jag att flyga-åkte med nya boeing 7378 i somras-på marschhöjd inte ett ljud från motorerna och ett skönt cabinklimat-coolt...)

finansmamman sa...

Hej, kul att du gillar min blandning. Visst är det härligt att flyga!

Anonym sa...

Hej! Du verkar hålla huvudet kallt i dessa oroliga tider! En fråga jag har är om du sålde aktier i samband m krisen 2007/8? Får uppfattningen att du inte gjort det direkt nu? Tack för en trevlig blogg! /S

finansmamman sa...

Hej,
Nej, jag gjorde endast mindre justeringar.

Anonym sa...

Tack för svar! Såhär långt verkar det vara en fortsatt bra strategi. Antar att det funkar så länge man fortsätter köpa även i dipparna! /S