31 oktober 2011

Tittar närmare på ännu en krydda, NFO Drives

Börsen har gått upp en hel del i oktober, nu får vi hoppas på en fortsatt uppgång i november, mycket förutsatt att politikerna fortsätter att visa på handlingskraft. Bra rapporter och bättre statistik skjuter naturligtvis på börsen uppåt.

Men det kan ju också vara ett tillfälligt rally vi sett och riskaptiten kan avta snabbt. Ja, det här är det ju ingen som vet, men visst vore det trevligt med ett facit i handen.

Under tiden har jag tittat närmare på en krydda till portföljen, NFO Drives som är noterat på NGM-listan.

Bolaget har tagit fram den störningsfria frekvensomriktaren NFO Sinus. Genom att varvtalsreglera elektriska motorer med frekvensomriktaren kan upp till 25-65 procents energi sparas.

Den är helt störningsfri, har hög driftsäkerhet då inga lagerströmmar kan skada motorn, startar mjukt, inga tjutande ljud, dessutom enkel att installera, inga skärmade kablar behövs och kabelavståndet är obegränsat.

NFO Sinus kan till exempel användas i bostadshus, affärshus, hotell, industrier och sjukhus.

NFO Drives registrerades redan 1996 men det är först nu bolaget börjat få fart på affärerna. Bolaget har levererat till flera sjukhus i Norden och testinstallationer pågår i Europa.

Ett viktigt avtal har slutits med DeLaval. DeLaval är en av världens ledande tillverkare av produkter för mjölkproduktion. Bolaget har beställt frekvensomriktaren till sina vakuum- och mjölkpumpar, här kan upp till 65 procents energi sparas.

I och med avtalet med DeLaval har försäljningen möjlighet att ta fart. NFO Drives är ett spännande bolag, men risken är hög, som med de flesta kryddor. Räkna också med att bolaget kan behöva pengar framöver.

I helgen har jag varit på antikmässa och så har jag krattat löv, de verkar aldrig ta slut.

4 kommentarer:

nisse sa...

Konjukturbarometern pekar neråt,trendlinjen SMA-200 är fortfarande på väg ner.Italiens politiker har en del tuffa beslut att ta.Jag börjar tro att uppgången senaste månaden är en "bull trap"

finansmamman sa...

Hej, ja du kan ha rätt.

Gunnar Englund sa...

Tjena morsan

Hittade din blogg när jag googlade kommentarer till NFO:s framgångar och positiva kursutveckling den senaste tiden (februari 2012).
Jag har varit med länge i NFO och upplevt rätt många besvikelser. Min snittkurs ligger mellan sju och åtta kronor - så jag har förlorat mycket på den aktien.
Men jag har trott på tekniken och nu verkar det som om fler sällar sig till de troende.
Som sagt - en bra krydda. Och för mig gör det inget om anrättningen blir lite överkryddad.

finansmamman sa...

Hej,
Den senaste rapporten var bra, ja, ibland gäller det att vara uthållig. Det ser ut att lossna för bolaget nu.