25 oktober 2011

Utmärkt guide till pensionen

I min hand har jag fått en pensionshandbok som följer med det senaste numret av tidningen M-magasin. Bilagan riktar sig i första hand till kvinnor, men det går naturligtvis lika bra för män att läsa guiden.

Den är skriven för att väcka intresse, den manar oss att se om vårt pensionshus i god tid och visar på allt vi kan göra och påverka själva. Det är aldrig för sent.

Till alla ppm-rådgivares skräck får vi här veta att vi inte alls behöver välja ppm-fonder och definitivt inte betala någon för att byta fonder, det finns förvalda fonder.

Den som har kunskap och intresse kan givetvis byta fonder, men vi behöver alltså inte ha dåligt samvete för att vi inte byter ppm-fonder titt som tätt, vilket många kvinnor har. Jag har stött på åtskilliga.

På ett pedagogiskt och läsvärt sett beskriver guiden den allmänna pensionen, den privata pensionen, tjänstepensionen, räcker pensionen, när ska jag sluta jobba, bra pensionstänk genom livet och pension för egen företagare m.m.

Det jag vill ha sagt är att det är en utmärkt pensionsguide, innehållande fakta, men även med många tips.

Guiden är granskad av Pensionsmyndigheten. Den finns att beställa på m-magasin.se

Annars fortsätter börsen uppåt idag, jag glädjer mig åt fina rapporter bland annat från Volvo, Swedbank och Biogaia.

BioGaia fortsätter sin fina tillväxt även det tredje kvartalet, en vinst före skatt det tredje kvartalet redovisas på 21,4 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 12,9 miljoner kronor, en ökning med 66 procent.

Så länge BioGaia fortsätter att visa fin tillväxt behåller jag aktierna, även om värderingen börjar kännas en aning hög.

Inga kommentarer: