24 oktober 2011

Nej till kvotering

Vi har hunnit med lite av varje i helgen, men mest har det varit tennis, inte Stockholm Open utan en turnering för ungdomar. Det blev flera spännande matcher men till slut fick dottern respass i semifinalen.

Inget konkret kom fram under eu-toppmötet, nu sätter vi hoppet till nästa möte på onsdag, men ytterligare möten lär behövas. Marknaden tycks ändå tolka förhandlingarna positivt då börserna världen över är uppåt.

Ytterligare en indikator, Baltic Dry Index, pekar i positiv rikting just nu. BDI visar kostnaderna för frakt av torra råvaror och speglar efterfrågan, detta ger i sin tur en vägledning om konjunkturläget.

BDI har en längre tid vandrat sidledes men har nu alltså vänt uppåt, men man vet ju aldrig, det kan snabbt vända nedåt igen.

Idag får Concentric draghjälp av tidningen Börsveckan som sätter en köprekommendation på aktien. Klarar bolaget tillväxtmålen bedömer man att aktien är värd 55 kronor. Aktien fortsätter uppåt och står just nu i 37 kronor.

Moderaterna säger nej till kvotering till bolagsstyrelser. Jag gillar inte heller tanken på kvotering, som kvinna tycker jag inte att det skulle kännas bra att ta plats i en styrelse med vetskap om att ha blivit kvoterad in. Det skulle kännas förnedrande. Kvinnan vill bli invald för sin kompetens, ingenting annat.

Håll istället debatten vid liv genom att återkommande ta upp frågan, det sätter press på bolagen och dess ägare. Jag är övertygad om att en mångfacetterad styrelse skulle gagna företagets lönsamhet.

Inga kommentarer: