7 november 2011

Jag gillar Kinnevik

Det har varit skönt med en långhelg utan börs, men jag har förstås följt vad som har hänt på G20-mötet och i Grekland.

Äntligen möts motparterna i Grekland och en samlingsregering ska bildas, ett steg i rätt riktning. Inget som lugnar marknaderna just idag men kanske det grekiska folket, ett folk som jag tror är rejält trötta på det drama som utspelas just nu. Förtroendet för landets politiker lär vara noll.

Men så har vi ju Italien med sina problem... Ja, det är stor risk att börsen far upp och ner och går på rykten även denna vecka.

NFO Drives som jag nämnde häromdagen har fått en ny större frekvensomriktare godkänd av DeLaval, produktionen beräknas starta under första halvåret 2012. Det ska bli spännande att följa bolaget.

Kinnevik har hamnat i fokus i och med noteringen i USA av rabattkupongsföretaget Groupon som bolaget är delägare i. Börsnotering av Groupon är än så länge en succé, kursen steg med cirka 30 procent första dagen.

Kinnevik gör många av sina internetinvesteringar via det tyska bolaget Rocket Internet, där bolaget också är delägare. Via Rocket Internet äger man således än fler aktier i Groupon.

Värdet på Kinnevikaktien har alltså ökat, hoppas att det består, för som med många nya internetbolag kan det bli upp som en sol och ned som en pannkaka.

Men nu har Kinnevik flera intressanta internetbolag i sin portfölj och stora satsningar kommer att göras i framtiden inom området.

Det tror jag är riktigt då e-handeln ökar. Dibs e-handelsindex för 2011 visar en ökning med 17 procent i Sverige och 11 procent i Europa, jämfört med föregående år.

Jag gillar Kinnevik, även om substansrabatten är skyhög och det finns plats för utdelningar, gör bolaget rätt som investerar. Förhoppningsvis får vi aktieägare del av den kakan så småningom.

6 kommentarer:

Viggo Sloth sa...

Kære Finansmamman
Mange tak for alle dine gode indlæg
og kommentarer til Aktiemarkedet.
Jeg har fulgt dig længe og flere
gange købt aktier på baggrund af dine kommentarer.
Sidte gang Cdon, som klarer sig flot og denne gang NFO Drives, som bliver spændende at følge.
Med mange venlige hilsener fra Danmark.
Viggo Sloth

finansmamman sa...

Hej Viggo,
Vad trevligt med hälsningar från Danmark.
Roligt att dina investeringar har blivit lyckade. Ser framemot NFO:s delårsrapport den 11 nov.

Bjursta sa...

Kan hålla med om att Kinnevik har en intressant mix av å ena sidan stabila investerinar i teleoperatörer och å andra sidan mer spännande investeringar i t ex internetföretag. Till detta får man också Korsnäs, ett av Sveriges finare skogsbolag och hela paketet till rejäl rabatt. Kinnevik har stått på min bevakningslista länge... De får gärna höja utdelningen lite till så börjar det bli riktigt intressant.

Johan sa...

Hej!

Vi på Rakebacklovers är intresserade av att köpa ett inlägg på din blogg.
Inlägget kommer vara cirka 150 ord långt och handla om gambling.
Vi kommer vilja länka till 4 sidor på 4 olika nyckelord.

Är du intresserad?
Svara på detta mailet så får du inlägget och länkarna.

Vi betalar dig 300kr för 5 minuters arbete.

Johan@rakebacklovers.com

signs sa...

ja, håller med Kinnevik är bra, gillar företaget ännu bättre nu när Christina Stenbeck är bakom rodret, hon verkar vara en mkt kompetent ledare och mkt sympatisk som person. Fler sådana ledare. Det finns fortfarande för många gamla stofiler i toppen på många företag.

finansmamman sa...

Hej,
Bjursta,
Just nu verkar man satsa mer på nya investeringar än utdelning, men man vet ju aldrig.
Signs,
Ja,Christina Stenbeck verkar mycket kompetent och bildar tillsammans med Mia Brunell Livfors en bra ledning.