22 november 2011

Snart kan vi kasta plånboken

För några dagar sedan kunde vi läsa att Telia, Tele2, Telenor och 3 bildar ett gemensamt bolag för mobila betalningar.Tanken är att bolaget ska kunna presentera nya betaltjänster redan till sommaren.

Just nu används mobilbetalning mest till kollektivtrafiken, men det finns ju så många fler användningsområden. Målsättningen för det nybildade bolaget är att mobilen ska kunna användas till fler transaktioner.

Mobilbetalningar är ett växande område och det jobbas för fullt på olika lösningar. Vad jag förstår så satsar även storbankerna på en gemensam betalningslösning.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen, vi kommer säkert att få leva med olika lösningar en tid, så småningom kommer det att visa sig vilken typ av mobilbetalning konsumenterna föredrar.

Ganska snart tror jag att vi kommer att kunna betala med mobilen, just nu använder jag mobilen till bussbiljetter, enkelt och smidigt, men lite dyrare.

Hur kommer det att gå för de mindre bolagen som jobbar med mobila lösningar när de stora drakarna slår sina påsar ihop? Jag tänker på exempelvis Seamless, iZettle och Payair och var hittar jag vinnarna i branschen?

Ett område att forska i, än så länge känner jag mig för dåligt insatt i branschen men som aktieägare i Telia och Tele2 så hänger jag med på ett hörn ändå.

Jag insåg just att det är första advent på söndag, oj, redan! Men så trevligt det ska bli med lite ljus i fönstren som lyser upp, speciellt i dessa kristider.

2 kommentarer:

Mårtens investeringsblogg sa...

Vore ju alldeles utmärkt att kunna betala med mobilen. Sen kan de lägga in kundkort och möjlighet att ta ut kontanter med mobilen i uttagsautomater. Sen lämnar jag plånboken hemma.

finansmamman sa...

Ja, visst vore det skönt att kunna samla allt i mobilen, spännande utveckling.