11 november 2011

Jag tror att Papademos är rätt man

Det är lite lugnare på börsen idag. Grekland har utsett en ny premiärminister, Papademos, ingen politiker men en välutbildad ekonom med en gedigen internationell finanserfarenhet, bland annat som centralbankschef i Grekland och vice ordförande i ECB.

Det är rätt man på rätt plats, men han har naturligtvis ingen lätt uppgift framför sig, att få landet på fötter igen. Jag hoppas att den nya samlingsregeringen med Papademos i spetsen får folket med sig denna gång.

Nu väntar vi på att Italien ska rösta igenom sin budget i helgen, det ska bli intressant att se hur marknaden kommer att reagera nästa vecka.

Idag rapporterar NFO Drives, det ser bra ut, det bästa kvartalsresultatet hittills. Bolaget visar ännu inte vinst men närmar sig break-even, förhoppningsvis under 2012.

Tittar man sedan på bolagets egen försäljningsprognos för perioden fram till 2014 så visar den på mycket hög tillväxt på kort tid. Spännande bolag men risken är hög.

Riktigt hur konkurrenssituationen ser ut har jag inte klart för mig, det finns antagligen fler bolag som tillverkar frekvensomriktare, jag forskar vidare. Kanske någon i läsekretsen sitter inne med mer information?

Cdon tickar sakta på uppåt, idag betalas aktien i 35 kronor. Med julhandeln för dörren tror jag att aktien kan fortsätta uppåt.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

spargrisen sa...

förnuftigt tänkt om grekland-bästa lösningen och medlemskap i EU och EMU är det bästa för grekland-idén är ju en enda ekonomi i hela EU?
som vanligt har ni tjejer hand om förståndet.

nisse sa...

Nackdelen med denna lösning för Grekland är att folket aldrig har fått olika allternativ att välja på i ett val.Männen itoppen har hela tiden pekat ut färdriktningen,därför har man inte fotfolket med på resan.

Lars sa...

Frekvensomriktare i allmänhet är stora störkällor på elnätet. NFO-riktare utger sig för att inte generera några störningar för man har en annan teknik. Personligen tror jag inte att de är helt störningsfria. Störningar kan se olika ut.
Köpte NFO-riktare för några år sedan då jag tyckte om konceptet. Dessvärre släpptes NFO riktarna för tidigt med flera tekniska defekter. En eloge till NFO är att de hade servicetekniker med spikskor så att vi fick riktarna utbytta omgående. Men det hjälpte oss föga då vi stod där med produktionsbortfall som vida översteg riktarens pris. Riktarna byttes vartefter ut till annat fabrikat. Det finns en uppsjö med tillverkare av frekvensomriktare. Danfoss, ABB, Hitachi m.m.
Det känns ändå glädjande att NFO fortfarande är kvar på marknaden och man har säkert löst de tekniska problemen. Det är ju olyckligt att svenska tekniska avancerade produkter slås ut och att den mest tekniska produkten vi kan erbjuda blir flugsmällare.
Maknaden för frekvensomriktare är enorm och med tanke energibesparingen som måste öka i framtiden så det finns säkert plats även NFO.

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.
Tack Lars också för info om frekvensomriktare.

Anonym sa...

Intressant inlägg av Lars.... nu följer även jag detta bolag.... och köpt en lite post för att göra det lättare...

Karin

finansmamman sa...

Vad roligt, hoppas på en bra investering. Alltid lättare att följa med en post.

Anonym sa...

Problemen med NFO:s frekvensomriktare är dessbättre lösta. Tack vare detta och mycket mångåriga tester med De Laval (som säljer mjölkutrustningsmaskiner över hela världen)så har man slutligen kommit fram till avtal.

Synd bara att det var problem i början, men nu verkar det ju lossna ordentligt.