15 november 2011

Rapporter från "mina" bolag, Bure och G5

Idag rapporterar Bure, ingen vidare rolig läsning, även om den var väntad. Bolaget redovisar ett resultatet efter skatt på -132 miljoner kronor för det tredje kvartalet, att jämföra med fjolårets siffra på 13 miljoner kronor. Nedskrivningar har gjorts i Micronic Mydata och i PartnerTech vilket påverkar resultatet negativt.

Likt de flesta investmentbolag är det svårt att redovisa positiva siffror i turbulenta tider. Positivt är ändå att Bures portföljbolag haft en bra utveckling i det tredje kvartalet och inte sett några tecken på avmattning. Jag behåller mina aktier i Bure.

På tal om investmentbolag är det snart dags för utdelning i Svolder. Bolaget har brutet räkenskapsår och håller sin stämma nästa vecka. I år får jag nöja mig med lite mindre i utdelning då sänkt utdelning föreslagits.

Ett annat bolag som rapporterar idag är G5 Entertainment, inga överrraskningar utan i linje med förväntat. Bolaget håller fast vid 2011 och 2012 års prognoser.

Intressant att G5 arbetar med spel som som ska släppas på Amazon Appstore, alla användare av Amazons surfplatta Kindle Fire får då tillgång till spelen och kundunderlaget ökar.

Årets julklapp är utsedd, en matkasse! Ja, den speglar verkligen den tid vi lever i, många har svårt att lägga vardagspusslet. Jag har inte provat matkassen, jag har tid att handla maten själv, däremot skulle det vara skönt att slippa fundera ut vad vi ska äta till middag. Ett ständigt problem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar ha en rejäl mängd olika aktier. Går det slå index med så bred portfölj?

finansmamman sa...

Hej,
Jag har mindre innehav i en del aktier som inte har så stor påverkan på portföljen.