28 november 2011

Håll ögonen på Seamless

Igår kom de första snöflingorna singlande ner som på beställning till eftermiddagens adventsmys med glögg och pepparkakor och det första ljuset. Hoppas den ligger kvar, det blir bra mycket ljusare och trevligare med lite snö.

Tidningen Börsveckan går igenom it-konsulterna och tycker bland annat att Avega har en attraktiv värdering, balansräkningen är stark och bolaget har möjligheter att fortsätta ta marknadsandelar även i en sämre konjunktur. Aktien är upp cirka tre procent just nu.

Connecta heter annars favoriten, stabil verksamhet med hög direktavkastning, ett bolag som även levererat i svagare tider. Connecta har jag som sagt sneglat på men ännu inte kommit till skott.

Ironroad som utvecklar mobila videotjänster, VMS har rapporterat. Bolaget är verksamt i flera länder genom egna kontor eller licenstagare. Men hur går det egentligen med verksamheten?

Det spelar ju ingen roll hur många pressmeddelanden bolaget skickar ut med slutna avtal, det säger ingenting. Varför är ledningen så knapphändig med information till aktieägarna?

Jag vill gärna se hur verksamheten går i de olika länderna och efterlyser statistik över antalet sända vms, gärna varje kvartalsrapport så att jag kan följa utvecklingen. Att spara på information inger knappast förtroende, tvärtom.

En annan aktie som lyfter rejält idag är Seamless. Bolaget lanserar en ny betalningslösning med mobilen som ersätter betalning med kontokorten. Genom att mobilen hålls mot en så kallad QR-kod vid kassan godkänner kunden betalningen och beloppet dras från bankkontot. Det låter smidigt, dessutom ska transaktionen vara snabbare än kortbetalning.

Handeln ser ut att vara vinnare som slipper kortföretagens avgifter, kortföretag och banker förlorare. Intressant bolag som är värt att hålla ögonen på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Borde nog avvakta lite med mobilbetalningar. Många telefontillverkare börjar bygga in NFC, Near Field Communication, i sina telefoner. Kortgiganter som VISA och Mastercard har båda skapat specifikationer för NFC-betalningar. Google har ju börjat testa sin tjänst "Google Wallet" som ska gå att använda i Android-telefoner med NFC-stöd. I nuläget tror jag att NFC kommer vara framtiden inom mobilbetalningar.

nisse sa...

Avvakta med Seamless.Många av dom stora drakarna håller på att ta fram lösninga för betalning med mobilen.Förutom telefontillverkarna håller även operatörerna på att ta fram lösningar.Dom ser tydligen en jättemarknad,med säkra inkomster i denna tjänst.

nisse sa...

Avvakta med Seamless.Alla dom stora drakarna håller på att utveckla lösningar för betalning med mobiltelefon.Dom har stora säkra inkomster i blickfånget.
Tiotusenkronorsfrågan är vem som först kommer fram med en användar vänlig säker lösning.

finansmamman sa...

Ja, det ska bli intressant att se vilken lösning vi kommer att använda i framtiden. Det tycks vara många som jobbar på olika lösningar.

Signs sa...

Connecta och Avega är fina investeringar, har små innehav i dem men har lagt den stora pengen på Sigma. Mkt attraktiv värdering och bra tillfälle har getts att gå in strax under 5 kr.

börspappan sa...

du har alltid så förnuftiga kommentarer.

finansmamman sa...

Tack för kommentarer! Sigma är inte heller någon dum investering.