5 december 2011

Ericssons nya kassako

Så har andra advent passerat och jag har fått några julklappar köpta i helgen, än är det ingen större trängsel i affärerna men det kommer nog. Resten av tiden har gått åt till datorstrul, ominstalleringar av alla program, e-post med mera.

Bredbandet går trögt och vad felet ligger är svårt att veta, men i veckan ska vi byta modem och öka på hastigheten, hoppas att det hjälper.

På NFO Drives hemsida finns en färsk intervju med Ulla-Britt Viking, Vd på NFO Drives. Där berättar vd om pågående projekt, fördelarna med deras frekvensomriktare och hur ledningen ser på framtiden. Lyssna på intervjun här.

I dagens Di finns ett intressant reportage om Ericssons patent, ett område som har vuxit kraftigt de senaste åren. Licensiering av patent ser ut att kunna bli en riktig guldgruva för Ericsson.

Di berättar att i början av 2000-talet genererade licensieringen endast några hundra miljoner kronor i intäkter, år 2006 var intäkterna 2 miljarder för att fortsätta växa till 4,6 miljarder år 2010. Ericssons patentportfölj består av 27 000 beviljade patent.

Intressant utveckling! Ericsson känns stabilt och jag kan tänka mig att öka innehavet i min portfölj.

Aktiespararna säger nej till delningen av Öresund. Delningen skapar negativa skatteeffekter för de mindre aktieägarna men gagnar huvudägarna, två betydligt mindre bolag skapas med försämrad likviditet, vidare är Aktiespararna tveksamma till om bolagen var för sig kommer att kunna leverera något större aktieägarvärde.

Istället föreslår Aktiespararna att Mats Qviberg lämnar Öresunds styrelse och ledning så länge han är indragen i rättstvister angående HQ. Stämman hålls i nästa vecka, den lär bli intressant.

Inga kommentarer: