2 december 2011

Skönt att vdfrågan är löst på Husqvarna

Veckorna går fort och det är snart andra advent. Så här fina lussebullar hade ungdomarna i huset bakat när jag kom hem igår kväll, vilken överraskning. De ska vi mumsa på i helgen.

Husqvarna har äntligen fått en ny vd, Hans Linnarson som just nu är tillförordnad vd i bolaget. Skönt att vdfrågan är löst, efter den turbulens som varit i bolaget tror jag det är bra med någon som är väl insatt. Nu får vi hoppas att Husqvarna kommer på fötter igen, men det lär ta sin lilla tid.

Enligt SvD ska Carl-Henric Svanberg ta över ordförandeskapet i Volvo. Han har ju varit på tal tidigare så det kommer kanske inte som någon överraskning. Jag är mest överraskad över hur två så tunga styrelseuppdrag kan skötas parallellt, BP och Volvo.

Det här har annars varit en riktigt bra vecka på börsen. Krisen är långt ifrån löst men politikerna visar ändå på större handlingskraft än tidigare och så hjälpte de fem centralbankernas dollarlån till att lyfta börsen och lugna marknaderna. Får se nu hur långt det räcker.

Veckan har även varit bra för den future jag köpte i S&P500 för en tid sedan. Den har legat farligt nära stop/loss men har nu tagit sig upp igen, just nu ligger jag på plus minus noll.

Jag har sålt mina aktier i Probi med en liten vinst. Vinsten kommer väl till pass så här i jultider. Eventuellt köper jag tillbaka aktierna vid ett lämpligt tillfälle.

I helgen ska jag ut och trängas lite i butikerna, det är dags att fundera på julklappar.

Inga kommentarer: