14 maj 2012

Äntligen öppnat det röda kuvertet

Det har mest varit tennis i helgen, det gick faktiskt att spela ute mellan regnskurarna, men som åskådare är det ganska kallt.


Jag har äntligen öppnat det röda kuvertet som kom i brevlådan för någon månad sedan, kuvertet som ger besked om min tjänstepension.

Har man som jag haft flera olika jobb kan det vara lätt förvirrande med alla uppgifter i brevet, dessutom skickar pensionsbolagen ut egna brev. Det tål att läsas ett par gånger innan det åker in i pensionspärmen.

Numera ser jag de återkommande oranga och röda kuverten mer som en påminnelse, det är bra mycket lättare att gå direkt in på minpension.se och få en sammanställning av alla pensioner, även de privata.

Informationen är väldigt tydlig och bra jämfört med de utskick som kommer med posten. Något att ta efter kanske för pappersmakarna, nog borde tjänstepensionen kunna presenteras tydligare även om det är på papper.

Börsoron fortsätter. Grekland tynger förstås, ingen ljusning i sikte. De flesta greker vill han kvar euron, men samtidigt röstar man nej till åtstramningar, en svår och omöjlig ekvation. Vid ett nyval kan man väl säga att det är euron folket kommer att rösta om, kanske blir utfallet annorlunda när gemene man får klart för sig vad valet till stor del handlar om.

Nu är det inte bara oron i Sydeuropa som drar ner börsen, maj månad brukar generellt sett vara en dålig månad, aktiekurserna brukar gå uppåt i samband med att utdelning väntas, när den sen är avskild, ja, då kan aktiekurserna sjunka. Det kan man ju också se som ett köptillfälle.

NFO Drives rapporterar idag, bolaget nådde inte riktigt försäljningsprognosen för det första kvartalet, men upprepar prognosen för helåret då bolaget förväntar sig en stor försäljningstillväxt under den sista halvan av 2012.

Dags för lunch.

4 kommentarer:

Anne sa...

Om minpension.nu. Håller med dig att där går det att få en överblick. Problemet är att du själv måste lägga in en hel del olika pensioner Och med alla olika anställningar och olika pensionsbrev är det inte helt lätt. I varje fall inte för mig. Är ju orolig för att lägga in några värden dubbelt, eller inte alls, så jag glömmer att söka om utbetalning...

finansmamman sa...

Ja, det är krångligt med flera olika anställningar, det borde vara enklare. Tursamt nog har jag fått alla mina olika pensioner införda på minpension utan att behöva göra något själv, endast kontrollera att det är rätt och det räcker.
Vi får hoppas att målsättningen med sidan är att alla pensioner redovisas i framtiden.

Anonym sa...

Vad roligt att du använder minpension.se för att se hela ditt pensionssparande. Och klokt! Idag när ingen aktör kan ge spararen fullständig pensionsinformation, är minpension.se den bästa informationskällan med en täckningsgrad om 98 procent av allt pensionskapital i Sverige. Dessutom är tjänsten både kostnadsfri och oberoende!

Men även om vi har kommit långt återstår fortfarande mycket arbete för att kunna möta spararens behov av morgondagens pensionsinformation. T.ex. arbetar vi tillsammans med de kommunala avtalsparterna för att förbättra informationen kring den kommunala tjänstepensionen. Vi hoppas också kunna presentera bankernas produkt IPS på portalen inom en snar framtid.

Det kan också vara bra att veta att vi rensar bort egeninmatade försäkringar från användarnas konton när pensionsinstituten börjar leverera motsvarande produkter. Användaren informeras om åtgärden via epost.

Idag hittar du oss också på vissa av våra samarbetspartners hemsidor. Utan extra inloggning får du tillgång till din pensionsbild på minpension.se hos t.ex. Skandiabanken, Alecta, AMF och Pensionsmyndigheten. Vi finns också som appar i Android Market och App Store.

Lycka till med din fortsatta pensionskoll!

Hälsningar
Maria på Min Pension

Ps! Inom några veckor kommer bland andra Avanza Bank och Nordnet börja leverera information till minpension.se.

finansmamman sa...

Tack för info, ska ta upp informationen i ett inlägg.